SEGRE

TRIBUNALS EXONERACIÓ

Cancel·len un deute de 320.000 euros a una pensionista de Tàrrega

Una viuda que va avalar el marit i s'ha acollit a la llei de Segona Oportunitat

Vista de l’edifici judicial del Canyeret de Lleida.

Vista de l’edifici judicial del Canyeret de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El jutjat de primera instància número 6 de Lleida (mercantil) ha perdonat un deute de més de 320.000 euros a M.B.B., una pensionista de Tàrrega que s’ha acollit a la llei de Segona Oportunitat, que permet exonerar persones del pagament de deutes a creditors sempre que s’actuï de bona fe, s’hagi intentat atendre els pagaments i no hagi estat condemnat per delictes contra el patrimoni. “L’origen dels deutes de M.B.B. prové d’avals pel negoci del seu difunt marit, dels quals, després de la seua mort, no va poder fer-se càrrec sola i amb un fill a càrrec”, explica l’advocada Marta Bergadà, del despatx Bergadà i Associats.

La lletrada explica que la seua clienta patia des de fa anys l’embargament de part de la pensió i que “ha hagut de suportar una sèrie de trucades d’agències de recobrament, a totes hores del dia i fins i tot de la nit, que li reclamaven els deutes d’una forma agressiva, la qual cosa l’ha portat a emmalaltir”.

El nombre de concursos de creditors ha augmentat en aquest primer semestre de l’any a Lleida i, precisament, el Congrés dels Diputats va aprovar aquest dijous el projecte de llei de reforma de la llei Concursal. Més de tres-cents lleidatans s’han vist beneficiats per l’exoneració dels seus deutes des de l’entrada en vigor d’aquesta llei el 2015.

En un altre cas recent, que també va representar Marta Bergadà, van condonar un deute de 157.700 euros a un agricultor de l’Urgell que va tenir aquestes pèrdues a causa d’uns avals firmats a favor d’una SAT (Societat Agrària de Transformació) de fruita de la comarca, que va fer fallida amb un deute de 4,5 milions d’euros. Va ser un deute contret per a uns avals firmats a favor d’una SAT que estava avalada mancomunadament per tots els socis. Després de l’exoneració assolida per aquest agricultor, als altres afectats se’ls obre la porta de tenir una oportunitat de començar de nou sense deutes i alguns ja preveuen acollir-se al procediment.

tracking