SEGRE

MÚSICA

La Terrasseta de Preixens, d'estrena

El grup lleidatà publica divendres el quart disc, ‘Tou’, amb tocs de pop electrònic || Cançons de ball i festa però amb lletres plenes d’ironia i esperit crític

Creat:

Actualitzat:

La banda lleidatana La Terrasseta de Preixens publicarà divendres el seu quart treball discogràfic, Tou (Kasba Music), un àlbum amb deu temes en els quals per primera vegada s’endinsen en el pop electrònic. Bona part van poder escoltar-se en directe la setmana passada a Lleida, en l’actuació que el grup va oferir als Camps Elisis dimecres a la nit, la primera revetlla de la festa major.

El 3 de juny seran a Ivars d’Urgell i el 15 de juliol, a Tàrrega en el marc d’una gira d’estiu que els portarà també per Esparreguera, Arbeca, Penelles o Manresa, entre altres punts de la geografia catalana. “Tou és un estat d’ànim compartit per tots i engloba des d’aquells dies que sents que ja res més pot sortir pitjor fins a la celebració exagerada d’un dia de festa major amb ressaca assegurada”, descriu Albert Sala, cantant i acordionista de la banda.

La Terrasseta de Preixens, que s’autodefineixen com a “fills de l’antiga N-II”, està formada actualment per cinc integrants de Tàrrega, un de Cervera i un d’Igualada. “I sempre hem tocat per localitats des de Fraga fins a Martorell”, afegeix Sala.

Al nou àlbum han deixat enrere els ritmes més salsers i rumbers de la primera època i continuen apostant per la música més festiva amb elements de reggae i, com a novetat, pinzellades de pop electrònic fusionat amb rock o rap. “Hem trencat amb les bases de músiques mestisses i llatines per apostar per una base més anglosaxona”, afirma el cantant del grup. Això sí, les lletres segueixen brindant a la festa i a l’optimisme, sense oblidar la ironia i “l’esperit crític amb tot el que passa al nostre voltant”.

Els set integrants de la banda lleidatana La Terrasseta de Preixens, ara amb nou disc, ‘Tou’.

Els set integrants de la banda lleidatana La Terrasseta de Preixens, ara amb nou disc, ‘Tou’.SENYALS DE FUM

tracking