SEGRE

POLÍTICA CULTURAL PATRIMONI

Més pressupost per a la Seu Vella

El Turó aprova 815.000 euros per al 2020, amb un augment d’un 3% respecte a l’exercici actual || Estrena al capdavant del consorci de l’alcalde, Miquel Pueyo, i de la consellera de Cultura

Bastides i obres - La consellera de Cultura va destacar l’inici de les obres de restauració del monument. “Ha coincidit la primera reunió del consorci amb els nous representants amb la col·locació de les bastides”, va celebrar amb entusia ...

Bastides i obres - La consellera de Cultura va destacar l’inici de les obres de restauració del monument. “Ha coincidit la primera reunió del consorci amb els nous representants amb la col·locació de les bastides”, va celebrar amb entusia ...ITMAR FABREGAT

Creat:

Actualitzat:

El comitè executiu del consorci del Turó de la Seu Vella va aprovar ahir un pressupost de 815.000 euros per a l’any 2020, xifra que representa al voltant d’un 3% més respecte al de l’exercici actual. L’augment obeeix a una previsió a l’alça dels ingressos que genera el mateix momument –segons va comentar el director del Turó, Joan Baigol–, ja que les dos administracions integrades al consorci, Paeria i Generalitat, mantindran igual les aportacions econòmiques. S’ha de recordar que aquest 2019 la Generalitat va aprovar 310.000 euros mentre que la Paeria en va aportar 140.000, a més d’altres entregues en espècie.

La reunió del comitè executiu i, posteriorment, del consell general (que integra entitats com els Amics de la Seu Vella o la Universitat de Lleida), va servir també com a estrena en els seus respectius càrrecs del president del consorci, l’alcalde, Miquel Pueyo, i de la vicepresidenta, la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga.

La consellera Vilallonga diu que “seria una bona notícia” implicar també la Diputació en el Turó

Després de la trobada de treball, Vilallonga va destacar que un dels objectius de la seua conselleria és el de poder sumar al consorci del Turó també la Diputació de Lleida. “Seria una gran notícia poder-hi implicar la Diputació, hem constatat una bona predisposició en aquest sentit i treballem en la línia per poder col·laborar tots junts en l’àmbit del patrimoni cultural”, va assenyalar la consellera de Cultura.

D’altra banda, Vilallonga va animar els gestors del Turó a optar a la primera convocatòria de fons europeus Feder destinats exclusivament a Cultura, que es va anunciar el setembre passat, i que compta amb un pressupost de 27 milions d’euros per a la millora d’equipaments i restauració de monuments.

En un altre ordre, la consellera també va posar l’accent en l’augment de la implicació de la Universitat de Lleida en el principal monument de la capital del Segrià. “Lleida és una ciutat universitària, per la qual cosa seria perfecte que la Universitat de Lleida s’impliqués en el Turó, sobretot en el vessant científic, ja sigui amb l’impuls de tesis doctorals, l’organització de simposis o trobades internacionals o la creació d’una càtedra dedicada al monument que, de fet, està en fase de preparació.”

Festival musical d’estiu i entrada conjunta a monuments Potenciar el festival musical d’estiu del Turó de la Seu Vella i crear un paquet turístic conjunt de monuments i museus de Lleida amb entrada conjunta van ser dos de les iniciatives que es van tractar a la reunió. La consellera Vilallonga va afirmar que “volem incentivar el festival musical d’estiu amb més concerts i més difusió d’aquests a tot Catalunya”. S’ha de recordar que aquest estiu passat el Seu Vella Music Festival va comptar amb actuacions de la Dharma, Judit Neddermann, Anna Roig i els lleidatans Koers, entre d’altres. Així mateix, Vilallonga va afegir que “treballem per crear un paquet turístic que inclogui la Seu Vella, Gardeny o Museu de Lleida amb entrada única” i va reivindicar més implicació del sector privat en el patrimoni. De fet, també va visitar la Fundació Sorigué i l’actual exposició del britànic Matt Collishaw.

tracking