SEGRE

MÚSICA NOVETATS

El pallarès Carlos Durán publica el primer àlbum amb la banda Arroz Rojo

El pallarès Carlos Durán publica el primer àlbum amb la banda Arroz Rojo || El cofundador de les acadèmies Hoy-voy compleix un “somni” als 42 anys

Imatge promocional del disc, amb Carlos Durán a Salàs al pantà de Sant Antoni.

Imatge promocional del disc, amb Carlos Durán a Salàs al pantà de Sant Antoni.C.D.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cofundador i director executiu de les autoescoles Hoy-voy, el lleidatà Carlos Durán (1977, Salàs de Pallars), aparcarà el cotxe el 25 de gener, als seus 42 anys, per presentar el primer àlbum, Por primera vez, a la sala Luz de Gas de Barcelona. Ho farà, a més, al capdavant de la seua banda de pop-rock amb aires dels noranta, Arroz Rojo, i com a culminació d’un “somni” que va començar a fer-se realitat en el 40 aniversari. “Els meus amics em van regalar per sorpresa la meua pròpia actuació a El Molino de Barcelona acompanyat de reconeguts músics de l’escena postmovida”, va explicar ahir a SEGRE el lleidatà, que va afegir que “a la gent els va agradar i em van animar a seguir”.

Durán ha estat tota la vida vinculat al món de la música, i va arribar a formar part de bandes de Lleida als 20 anys i a treballar com a mànager de diversos grups de jove. Tanmateix, no ha estat fins ara quan s’ha atrevit a crear la seua pròpia formació i compondre les seues cançons. Arroz Rojo, nom en honor a les pastilles per al colesterol que li va receptar el metge fa dos anys, és un projecte musical que gira “entorn de la famosa crisi dels 40”, i és que, “quan un es fa gran, tendeix a deixar els somnis de banda i no s’atreveix a fer res nou. D’aquí el títol de l’LP, Por primera vez”, va explicar Durán. De moment, Arroz Rojo ha penjat en format digital cinc dels sis temes de l’àlbum a Spotify i durant aquesta setmana sortirà l’últim. I tot i que encara no hi ha data per al format físic, el pallarès va assegurar que “serà molt especial”.

Durán és el cofundador i actual CEO de la cadena estatal d’autoescoles low-cost Hoy-voy, que va nàixer el 2012 i ja compte amb 30 sucursals i uns 350 treballadors en plantilla.

“El disc és un recorregut emocional per la meua joventut a Salàs”

Carlos Durán va passar tota la infantesa i joventut a Salàs de Pallars, una etapa que, uns vint anys després, reviu a Por primera vez. “Tot el disc és un recorregut emocional a través de les vivències que tinc dels meus 20 anys a Salàs”, va recalcar Durán, que va dir que, malgrat viure a Barcelona des del 2001, “sóc pallarès de cap a peus”. Després de la presentació oficial a Barcelona, la intenció del músic és presentar el disc a Lleida i al mateix Pallars: “La meua terra”, va subratllar.  

tracking