SEGRE

POLÍTICA CULTURAL ART

La Granadella tria dos noves obres per al passeig escultòric

Oliverart 2020, també amb tres exposicions temporals al Centre de l’Oli

Escultura ‘Connexions’, de Cristian Gil, instal·lada l’agost passat al mirador del Coll de Bovera.

Escultura ‘Connexions’, de Cristian Gil, instal·lada l’agost passat al mirador del Coll de Bovera.MAITE MONNÉ

Creat:

Actualitzat:

El projecte Oliverart, a partir del qual la Granadella impulsa des del 2018 l’art rural tant amb exposicions temporals com amb peces permanents en un passeig escultòric, ha seleccionat cinc noves obres artístiques d’entre la desena de propostes rebudes. Dos formaran part del passeig escultòric habilitat des de l’any passat al mirador del Coll de Bovera. Es tracta d’una banda d’una peça titulada El cor del mirador, de l’artista barcelonina Susana Malagón, que ha creat un cor a partir de branques i materials naturals orgànics procedents del mateix entorn del Coll de Bovera, tot lligat amb corda de coco. Al costat lluirà també a partir del proper mes d’agost una peça escultòrica titulada Buida-ment, de l’artista barcelonina establerta a les Garrigues Marta Pruna, elaborada sobre pedra arenosa del municipi de la Granadella.

Els altres tres projectes seleccionats en el marc de l’Oliverart 2020 protagonitzaran tres exposicions individuals a partir del 29 de maig al Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya. La primera cita serà El paisatge de l’oli, una mostra de paisatges de les Garrigues amb tinta xinesa de l’artista del Masnou Jordi González.

El seguirà l’exposició Cosmologies, cercles en una paret confeccionats amb diferents materials naturals per Sergi Quiñonero (Guiamets, Tarragona), que l’any passat ja va protagonitzar una performance a l’Oliverart. Per la seua banda, la fotògrafa lleidatana Alba Lorenzo tancarà el cicle amb imatges de la vall Major de Bovera, amb les oliveres centenàries i els murs de pedra seca.

Espai a l’aire lliure ‘amenaçat’

El passeig escultòric de projecte Oliverart va nàixer amb l’objectiu de convertir-se a mitjà o llarg termini en un espai d’art i naturalesa de referència a Catalunya, però no ha estat exempt d’amenaces. El setembre passat, tot just un mes després d’estrenar-se les dos primeres intervencions (Punts suspensius, de Sergi Quiñonero, i Connexions, de Cristian Gil, a la foto), aquestes dos figures van aparèixer destrossades, en una acció que l’alcaldessa, Elena Llauradó, va qualificar de “gamberrada”. Ajuntament i artistes van reconstruir les obres.

tracking