SEGRE

ART URBÀ CERTAMEN

GarGar de Penelles 'expandit'

La sisena edició del festival de murals se celebrarà els cinc caps de setmana de maig || Control d'aforament amb pàrquing obligatori per als visitants

L’artista urbà francès Zeso, a l’agost pintant un tractor al cinquè festival GarGar.

L’artista urbà francès Zeso, a l’agost pintant un tractor al cinquè festival GarGar.ACN

Creat:

Actualitzat:

Després que la pandèmia i el confinament obligués al canvi de dates i de format de l’edició de l’any passat, el festival GarGar de murals i art rural de Penelles ja té llesta la sisena edició, de nou al maig. Això sí, l’experiència el 2020 de prolongar el certamen durant els caps de setmana del mes d’agost va culminar amb bona nota i aquest format es repetirà a partir de dissabte vinent, 1 de maig, i durant els quatre caps de setmana següents, fins al 30 de maig.

D’aquesta forma, la dotzena d’artistes seleccionats aquest any per deixar el seu segell pictòric als murs i façanes de Penelles es distribuiran al llarg de cada cap de setmana per executar les seues obres davant el públic (vegeu el desglossament). 

Serà una mesura més per evitar les tradicionals aglomeracions de visitants quan el GarGar es concentrava durant només un cap de setmana, de divendres a diumenge. Esclar que, com a gran novetat, l’ajuntament d’aquesta localitat de la Noguera ha decidit organitzar i controlar l’aparcament de vehicles dels visitants del certamen.

Així, serà obligatori que durant les franges horàries punta dels dissabtes (a partir de les 15.00 hores) i els diumenges (des de les 9.00 h), tots els cotxes de visitants comptin amb la seua plaça assignada d’aparcament, que ja pot reservar-se (3 euros) a través del web del certamen (www.gargarfestival.com). L’organització adverteix que es podrà multar els vehicles forans que no comptin amb aquesta plaça assignada durant les tardes dels dissabtes i matins dels diumenges.

El festival de murals i art rural se celebra a Penelles des del 2016 i al novembre va rebre el premi Impulsa Cultura de la Fundació Catalunya Cultura.

El duo Amazonas, de l’Argentina i Colòmbia, primeres participants El duo Amazonas, un col·lectiu format per les artistes Natalia Andreoli (Argentina) i Lina Castellanos (Colòmbia), es convertiran aquest cap de setmana en les primeres participants de la sisena edició. Altres artistes i col·lectius convidats aquest any seran Dil, Dispatchwork, Harry Bones, Malpegados, Mateu Targa, Miles Elah, Pablo Astrain, Wedo i el francès Zeso, que ja hi va participar a l’agost (a la foto). El GarGar també tindrà programació amb concerts, projeccions i titelles.

tracking