SEGRE

HABITATGE ESTADÍSTIC

La firma d'hipoteques creix al juliol un 33% a Lleida

Després de la davallada del juliol a l’entrar en vigor la nova llei hipotecària || Gairebé la meitat ja es firmen a tipus fix

La firma d’hipoteques ha tornat a pujar al juliol.

La firma d’hipoteques ha tornat a pujar al juliol.EFE/ARCHIVO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nombre d’hipoteques constituïdes sobre habitatges inscrits als registres de la propietat a la província de Lleida es va situar en 218 el mes de juliol passat, xifra un 32,9 per cent superior a la del mateix mes del 2018, segons va informar ahir l’Institut Nacional d’Estadística (INE), que va recordar que les dades d’aquesta estadística procedeixen d’escriptures públiques realitzades anteriorment. En termes mensuals (juliol sobre juny), el nombre va augmentar un 40,6 per cent. Amb l’avenç interanual, aquest tipus de crèdits tornen a terreny positiu després del descens de l’11,9 per cent registrat al juny.

D’acord amb les dades difoses per l’INE, l’import mitjà de les hipoteques sobre habitatges va pujar un 10,7 per cent respecte al juliol del 2018, fins als 99.738 euros.

L’índex euríbor va pujar al setembre fins al -0,339% des del -0,356% del mes anterior

El repunt del juliol està fonamentat en l’entrada de la nova llei hipotecària (a mitjans de juny), que busca dotar de més protecció els clients al contractar un crèdit hipotecari, incrementar la transparència en la fase precontractual i elevar les obligacions i costos que assumeix la banca.

A més, les entitats financeres estan en plena guerra per abaratir les hipoteques fixes, a causa de la caiguda que ha patit l’euríbor durant els últims mesos, la qual cosa les ha obligat a buscar maneres de compensar els baixos marges que els reporten les hipoteques variables. Encara que no es preveuen a curt termini pujades de l’euríbor, gairebé la meitat de les hipoteques que es firmen ara es fan a tipus fix, segons fonts del sector.

En el conjunt de l’Estat espanyol, la firma de noves hipoteques va tornar a pujar al juliol en comparació interanual després de caure el mes anterior i ho va fer en un 13,1%, fins als 33.344 contractes, dels quals un 43,7% es van constituir a tipus fix, un percentatge inferior al del juny.

tracking