SEGRE

L'ERO de Ponsfil afectarà finalment 39 treballadors

L’empresa assoleix un acord amb la plantilla per deixar fora de l’expedient els majors de 59 anys

Instal·lacions de Ponsfil a la localitat de Ponts.

Instal·lacions de Ponsfil a la localitat de Ponts.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresa tèxtil Ponsfil de Ponts (Noguera) ha assolit un acord amb la plantilla segons el qual deixarà fora de l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) temporal als treballadors majors de 59 anys, amb el que la mesura afectarà 36 empleats d’una plantilla de 45. En un comunicat aquest dimecres, CC.OO. ha valorat positivament l’acord, i ha afirmat que "s’han acordat mesures per minimitzar l’afectació" i que la seua aplicació es farà amb les millors condicions possibles per als treballadors afectats.

El període de suspensió serà de 100 dies entre l’1 de gener i el 31 de desembre de 2020 i 100 dies més de l’1 de gener al 31 de desembre de 2021, i no tindrà repercussió en les vacances ni en les pagues extraordinàries.

Segons CC.OO., l’empresa establirà un calendari perquè la suspensió es dugui a terme de la forma més equilibrada possible i tindrà en compte els períodes de prestació d’atur consumits per no perjudicar els treballadors.

Així mateix, fins el 31 de desembre d’aquest 2019 l’empresa aplicarà els mecanismes de flexibilitat previstos al Conveni estatal de la indústria tèxtil i de la confecció, respectant, en la mesura possible, els torns de treball de cada treballador i treballadora.

Ponsfil és una empresa del sector tèxtil que es dedica a la manufactura de filats d’estam i les seues barreges per a la confecció de gènere de punt i tapisseries.

tracking