SEGRE

Lleida encapçala la pujada de la inflació a Catalunya a l'octubre

Els preus a la província van pujar un 1,2% respecte al mes anterior

Vista de l'Eix Comercial de Lleida.

Vista de l'Eix Comercial de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Índex de Preus del Consum (IPC) a la província de Lleida va pujar un 1,2% l’octubre respecte el setembre, l’ascens més important entre les demarcacions catalanes, i la taxa interanual es va incrementar en dos dècimes fins el 0,3%, segons dades fetes públiques aquest dijous per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

En el conjunt de Catalunya, els preus van ascendir vuit dècimes l’octubre respecte el mes anterior, i la taxa interanual es va mantenir en el 0,3%,

En el conjunt de l’Estat espanyol, la inflació va pujar un 1% l’octubre en relació amb el mes anterior però va mantenir la seua taxa interanual en el 0,1%, el seu menor nivell des d’agost del 2016.

Els preus que més van pujar i amb diferència van ser els del vestit i el calçat, amb un repunt l’octubre del 10,9%, seguits a gran distància pels d’aliments i begudes no alcohòliques, que van créixer un 1,1%.

Per contra, els preus que més van baixar van ser els de lleure i cultura, que van disminuir un 0,9%, i els de les comunicacions, que es van reduir 3 dècimes.

tracking