SEGRE

FUTBOL

Balaguer acomiada el jugador Yeray, mort en accident

Centenars de persones de Balaguer i de l'esport lleidatà i català donen l'últim adéu al futbolista de 24 anys, que va morir en accident de trànsit || El Balaguer i el Lleida B ajornen el seu partit

L’església del Sagrat Cor de Balaguer es va quedar petita per acomiadar Yeray Darias Rodríguez.

L’església del Sagrat Cor de Balaguer es va quedar petita per acomiadar Yeray Darias Rodríguez.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Centenars de persones, entre familiars, amics i sobretot jugadors, entrenadors i gent vinculada al futbol lleidatà, van donar ahir, entre mostres de dolor i consternació, l'últim adéu a Yeray Darias Rodríguez, el futbolista de 24 anys del CF Balaguer de Primera Catalana que va perdre la vida la matinada d'Any Nou a conseqüència d'un accident de trànsit al terme municipal de Vallfogona de Balaguer.

Els seus companys de la plantilla del CF Balaguer (el capità Isaac va pronunciar unes paraules durant el funeral) es troben destrossats anímicament.

Entre ells figura el seu germà Víctor, d'un any menys que Yeray, i per això el cos tècnic format per Jordi Cortés i Josep Gil han programat per demà dimecres una sessió amb un psicòleg esportiu per ajudar-los a superar el tràngol.

L'equip ha suspès els entrenaments fins al dia 10 i el partit que havien de disputar aquest cap de setmana Balaguer i Lleida B s'ajornarà. Els dos clubs hi estan d'acord i la Federació Catalana, una vegada rebi la petició per escrit, no hi posarà cap inconvenient. La nova data per disputar-lo podria ser el dia 24 de febrer.

Molts excompanys de Yeray, com Dani Pujol; exentrenadors seus, com Pep Muñoz, Jaume Rius, Juanjo Tenorio, Joan Roca i Emili Vicente; representants del Lleida Esportiu, com Jordi Esteve o Gerard Albadalejo; exfutbolistes com Antoni Palau, Radosav Radulovic, Iban Parra, Jordi Benet o l'entrenador de l'EFAC David Giménez i l'exajudant tècnic al Lleida, Mario Gibanel, i el subdelegat de la Catalana a Lleida, Jordi Solé, entre d'altres, van voler acomiadar-se del jove jugador.

Josep Gil, actual ajudant de Jordi Cortés, recordava que en l'última temporada de la UE Lleida i estant com a segon d'Emili Vicente van fer debutar Yeray amb el primer equip, quan encara era juvenil, en un partit de Copa Federació davant del Sabadell.

També ahir se li va donar l'últim adéu a Ramon Farrús, president de l'Atlètic Segre (un dels clubs en els quals va jugar Yeray, amb el Balaguer, Binèfar i Lleida), que va morir dissabte als 68 anys després de llarga malaltia.

la carta pública de jordi cortés. entrenador del cf balaguer

"SONRÍE PARA QUIEN LO NECESITE"

Aquesta frase no és una altra que l'últim estat de WhatsApp del Yeray Darias Rodríguez. Ahir ens vas deixar. Com va dir el teu germà només respondre-li al telèfon ahir al matí: “Has marxat per no tornar.” Ahir va ser un dia duríssim, però primer de tot vull donar les gràcies en nom de la família, en nom del CF Balaguer i en nom propi pel suport rebut a tots aquells que us vau recordar del Yerai. Gràcies de tot cor.

Com va dir ahir el Jordi, el meu fill de 5 anys: “Tranquil, papi, que no jugareu amb 10, perquè per això hi ha els suplents. A més, el Yerai ara serà una estrella que des del cel ens ajudarà a tots a guanyar.” Estic convençut que serà així. Amb la humilitat del que mai es creia millor que ningú, la perseverança i l'ambició del qui persegueix un somni, responsable i modèlic per fer de capità amb només 24 anys, i bona persona com quasi ja no en queden, em faltaria espai per a posar tots els qualificatius que et defineixen. Recordo com si fos ara quan et feia cosa demanar-me que preferies el número 4 enlloc del 5. I jo sense donar-li importància. Recordo aquells xuts “a lo Garet” que tant t'agradava fer els dimarts al doble d'àrea. Les disputes aèries en les quals, sense ser el més alt, sempre en sorties victoriós. Com va dir ahir la teva mare, “el futbol era la teva vida”, igual que la meva, que la nostra, que la de tants i tants que ahir i avui s'han recordat de tu. I precisament per això, perquè el futbol era la teva vida, ens dedicarem amb cor i ànima a allò que a tu més t'agradava, el futbol i el CF Balaguer.

Avui et direm adéu, però et tocarà seguir ajudant-nos. Et tocarà ser l'estrella que ens ha de guiar en el futur. Nosaltres intentarem fer com tu, lluitarem a diari pels nostres somnis, que també eren els teus, i somriurem a qui ho necessiti, tal i com feies sempre tu. T'estimem. #DEPYerai.

L’església del Sagrat Cor de Balaguer es va quedar petita per acomiadar Yeray Darias Rodríguez.

L’església del Sagrat Cor de Balaguer es va quedar petita per acomiadar Yeray Darias Rodríguez.

tracking