SEGRE

FUTBOL FEMENÍ

El Pardinyes, de retorn a l'elit

L’equip lleidatà jugarà de nou a la Segona divisió femenina una dècada després || Parteix amb el clar objectiu de lluitar per la permanència amb el mateix bloc i només tres reforços

L’equip lleidatà va començar ahir els entrenaments de pretemporada a l’espera que s’incorporin les jugadores que juguen a Suècia.

L’equip lleidatà va començar ahir els entrenaments de pretemporada a l’espera que s’incorporin les jugadores que juguen a Suècia.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El CF Pardinyes torna aquesta temporada a l’elit del futbol femení una dècada després de la seua primera experiència. Llavors va ser el pioner a Lleida i ara es trobarà, en el seu retorn a la Segona divisió, amb un altre equip lleidatà, l’AEM, que ja fa anys que és a la divisió de plata del futbol espanyol.

A les ordres de David Viñes, que compleix la seua segona campanya en el càrrec –anteriorment havia dirigit el femení del Lleida–, el Pardinyes parteix amb un clar objectiu: la salvació. “El repte és assegurar com més aviat millor la permanència. A partir de llavors, intentar quedar al més amunt possible”, apunta el tècnic.

Per assolir aquest objectiu, l’equip ha fet molt pocs moviments i ha apostat clarament pel bloc que va aconseguir l’ascens, després de quedar campió de Lliga i guanyar els últims 20 partits, “una cosa que no és gens fàcil”, destaca Viñes.

De la passada campanya només hi ha una baixa, la d’Iris Aixalà, que deixa el futbol per motius personals, i arriben tres cares noves: la portera del Tàrrega Elian Graus, la defensa del Sant Gabriel Cristina Tena i la centrecampista de l’AEM Carme Peirau.

El club busca un patrocinador que costegi el fitxatge d’una jugadora de l’AFC Luleå de Suècia

L’equip, que debutarà a la pretemporada davant de l’Espanyol, de Primera, va iniciar aquest dilluns els entrenaments amb la plantilla encara incompleta, ja que els seus quatre principals referents estan disputant la Segona divisió sueca amb l’AFC Luleå. Són Alexandra Taberner, Janira Rodríguez, Alba Llaràs i Rebeca Peinado, que no s’incorporaran a l’equip fins al proper 25 d’agost.

Aquests són, segons el parer de Viñes, els principals “reforços” de l’equip, que podria no ser l’únic que arribi de terres nòrdiques, encara que en aquest cas d’una nadiua. I és que el club busca un patrocinador que pugui costejar el fitxatge d’una jugadora sueca del Luleå.

En aquest sentit, Viñes va reconèixer que aquest any, arran del boom de l’AEM, que li ha reportat importants ingressos i patrocinadors, “ha sigut molt complicat fitxar, perquè tothom vol jugar en aquest club, que és el que ara té diners, però nosaltres hem de continuar amb humilitat”, va dir.

El club bat el seu rècord d’equips amb 25 Una temporada més, el CF Pardinyes batrà el rècord d’equips en competició. Si la passada ja es van assolir els 23 conjunts i més de 350 nens i nenes federats, una cosa inèdita a l’entitat, en aquesta que està a punt d’arrancar les xifres encara s’augmentaran més, arribant als 25 equips i prop de 380 jugadors i jugadores. Encara que el Pardinyes ha reduït la quota d’equips juvenils de dos a un, ha creat un aleví –ara en té cinc– i un femení amateur per aglutinar les jugadores de primer any sènior i que militarà a Provincial. Amb aquestes novetats, el club tindrà ara 20 equips masculins (1 d’amateur, 1 de juvenil, 2 de cadets, 2 d’infantils, 5 d’alevins, 4 de benjamins, 2 de prebenjamins, 1 de baby, 1 de veterans i 1 de futbol-7) i 5 de femenins (3 de sèniors, 1 de sub-17 i 1 de sub-14).  D’altra banda, el Pardinyes fa temps que ha reclamat a la Paeria millores a les seues instal·lacions, especialment als vestidors, i el canvi de la gespa artificial del camp gran. “Les instal·lacions no estan a l’altura del creixement que estem tenint. Els vestidors i la zona del voltant del nou camp estan molt deixats i la gespa artificial ha complert ja deu anys i està molt deteriorada”, va indicar el coordinador, Javier Rubio, que lamenta que “hi ha un greuge comparatiu respecte a altres clubs de la ciutat”.

L’equip lleidatà va començar ahir els entrenaments de pretemporada a l’espera que s’incorporin les jugadores que juguen a Suècia.

L’equip lleidatà va començar ahir els entrenaments de pretemporada a l’espera que s’incorporin les jugadores que juguen a Suècia.LLEONARD DELSHAMS

tracking