SEGRE

MOTOR RAL·LI DAKAR 2019

Esteve inicia avui el Dakar

El pilot lleidatà aspira a estar entre els millors en cotxes després de la posició 21 de l’any passat || Deu etapes i 3.000 km cronometrats concentrats al Perú

Isidre Esteve, al cotxe amb el seu copilot Txema Villalobos.

Isidre Esteve, al cotxe amb el seu copilot Txema Villalobos.MEDIAGÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Isidre Esteve serà un any més el representant lleidatà del Ral·li Dakar que comença avui a Lima (Perú). El pilot d’Oliana competeix amb un BMW adaptat a la seua discapacitat per l’equip francès Sodicars Racing, de manera que pot controlar l’accelerador i el fre amb les mans, mitjançant sengles anells col·locats darrere del volant. El seu objectiu és ser entre els millors després del lloc 21 de l’any passat.

El Ral·li Dakar comença avui l’edició més atípica, per la seua curta durada, de tot just deu etapes (fins al dia 17); perquè es disputa gairebé íntegrament sobre sorra i dunes, i perquè es fa per primera vegada en un sol país, Perú, on la caravana s’enfrontarà a un dels deserts més difícils i durs de travessar.

Pel podi de sortida, cerimònia que es va celebrar ahir a les platges de Lima, van desfilar el dia de Reis 534 participants entre pilots, copilots i mecànics, que aniran a bord de 337 vehicles, dels quals 138 motos, 96 cotxes, 41 camions, 33 UTV (Vehicles Utilitaris Totterrenys) i 29 quads.

Seran més de 5.000 quilòmetres de recorregut, dels quals gairebé 3.000 cronometrats, sobre un escenari temut per molts pilots, ja que l’any passat ja va deixar fora de carrera diversos favorits, com el català Joan Nani Roma o el francès Sébastien Loeb.

Pel que fa a cotxes, Carlos Sainz, vigent campió del Dakar en cotxes, torna al ral·li que ha guanyat en dos ocasions (2010 i 2018) per córrer-lo per dotzena vegada. Quant a motos, la marca austríaca KTM, vencedora en les últimes disset edicions, posarà tota la seua artilleria per mantenir aquesta hegemonia.

Rècord amb disset dones a la línia de sortida

Aquest Dakar també estarà marcat per ser el de més participació femenina, amb disset dones, entre elles debutants com l’espanyola Sara García i la peruana Gianna Velarde en motos o la paraguaiana Andrea Lafarja en cotxes. La catalana Laia Sanz va dir que demostra que “aquesta cursa també és per a dones”. És la dona que ha obtingut millor resultat en motos, amb el novè lloc el 2015.

Isidre Esteve, al cotxe amb el seu copilot Txema Villalobos.

Isidre Esteve, al cotxe amb el seu copilot Txema Villalobos.MEDIAGÉ

tracking