EL MILLOREL PITJOR

CRÒNICA | L'ICG Força Lleida supera l'Almansa en el primer partit al Barris Nord i suma la segona victòria

Espectacular final de duel de Shaquille, que va decantar la balança

Miki Feliu passa la pilota al seu company Pa Mor Diene.

Miki Feliu passa la pilota al seu company Pa Mor Diene.ITMAR FABREGAT

L’ICG Força Lleida no va voler fallar l’afició i va sumar la primera victòria de la temporada al Barris Nord i la segona en l’inici del curs a la LEB Or al derrotar un combatiu Almansa (82-80). La gran actuació de Shaquille Clear va decantar el duel a favor de l’equip de Jorge Serna, que es va veure contra les cordes en moltes fases del partit, però va ser més llest a la recta final.

Serna va introduir un canvi al quintet respecte al partit a la Corunya, i va donar entrada a Steve Santa Ana per Carey a la posició d’escorta. A diferència del debut en terres gallegues, no hi va haver ni gota de fluïdesa durant els primers compassos, especialment al buscar la pintura, i l’Almansa ho va aprofitar. Chapela i Mbaye se’n van haver d’anar molt aviat a la banqueta amb la segona personal i els manxecs manaven 8-13 amb un versàtil Cvetinovic. Els homes de Serna estaven estancats, tot i que l’actuació dels visitants tampoc era per tirar coets. N’hi va haver prou amb un triple de Carey per encendre la metxa (14-15), encara que Cvetinovic, autor de 10 punts, va tancar el primer quart amb una safata sobre la botzina. Va ser un primer acte molt disputat, de guerrilla, però gens vistós. No va millorar el panorama en l’inici del segon quart i una antiesportiva de Rowley fins i tot va beneficiar els seus, que es van situar una altra vegada 5 amunt amb el 19-24 de Gilling. Va aparèixer aleshores Shaquille, amb 6 punts consecutius, per capgirar el marcador i situar el Força Lleida al davant per primera vegada des de l’inici del duel. Van ser els millors minuts, amb un parcial de 8-0. L’Almansa va contraatacar amb dos triples seguits de Harris i Santoja, però Diene va respondre amb els primers punts des de l’exterior. El Força Lleida va fer un nou pas enrere després del 30-30 del senegalès i va provocar el temps mort de Serna a falta de 2:38 per al descans i el 31-37 en el lluminós. Els visitants van arribar a situar-se amb 7 punts de marge després de l’enèsim triple de Harris, encara que entre Sans i Stutz van poder maquillar una primera meitat que no passarà als annals de la història (39-41). El Força Lleida estava lligat de mans davant d’un Almansa físic i amb capacitat d’aconseguir la victòria a domicili.

L’actuació de Shaquille,

Més nervis en l’arrancada del tercer quart i l’Almansa de nou 5 punts al davant (41-46), fins que Sans va anotar un triple per mantenir els seus al matx. Va ser l’inici d’un parcial de 8-0 amb el qual el Força Lleida es va situar de nou al davant (49-46), encara que un llançament exterior de Gilling va frenar la ratxa. Però va aparèixer Stutz, fins llavors una mica apagat, per liderar a l’equip i situar-lo amb un avantatge de 6 punts (57-51). Temps de Perelló, que no va frenar un ICG que s’estava agradant i que va arribar a manar per 11 punts després d’un nou triple de Stutz (64-53). Tanmateix, l’Almansa no estava disposat a rendir-se i tenia qualitat individual per discutir el partit. Va ser Gilling el que va liderar els seus per tornar a ajustar el partit abans d’entrar als deu últims minuts (66-60).

L’Almansa va continuar menjant terreny als locals i Serna es va veure obligat a parar el duel amb el 70-69 a falta de 6:51. A més, hi va haver una aturada de 10 minuts a l’espatllar-se el rellotge per 24 segons. Harris va completar la remuntada amb un triple i va posar en un compromís el Força Lleida. Shaquille va aparèixer per donar calma i, tot i que Huertas va respondre amb un triple, el bahamià era imparable.

Perelló va aturar el partit amb el 76-75 a falta d’1:28 per al final. Tocava final d’infart per obrir la temporada al Barris Nord. Cardoso va fallar des de l’exterior i a la següent jugada Shaquille va treure un 2 +1 (79-75). El pavelló va entrar en ebullició, encara que Cvetinovic va provocar el temps de Serna a falta de 49 segons amb el 79-77. Nou ganxo d’un Shaquille estratosfèric i temps per a Perelló a falta de 31 segons. González i Chapela van anotar des de la línia de tirs lliures i Cardoso li va posar emoció a falta d’1.7 segons amb el 82-80. La pilota era del Força Lleida, Shaq va rebre al centre de la pista i va llançar la pilota a l’aire perquè acabés l’emocionant partit.