BÀSQUET LLIGA FEMENINA

Èpic triomf del Cadí la Seu

Dos triples consecutius de Geo Bahí confirmen la remuntada contra l’Araski i el conjunt de l’Alt Urgell suma el seu segon triomf || Debut de Wiese amb les lleidatanes i 16 punts de Moore

Geo Bahí, que va aconseguir els dos triples decisius, intenta superar la seua excompanya Tania Pérez.AGUSTÍ PEÑA

Dos triples consecutius de Bahí van donar ahir la victòria al Cadí la Seu sobre l’Araski (61-59), en un partit que va servir de debut per a Sydney Wiese amb l’equip lleidatà i en el qual Moore va firmar 16 punts. Va ser el segon triomf seguit en l’inici de curs per al conjunt de l’Alt Urgell, que es va veure obligat a apel·lar a l’èpica per aconseguir la remuntada.

Les de Bernat Canut van començar el partit a remolc, amb un 3-12 de sortida que va obligar el tècnic a demanar temps quan no s’havien jugat ni tres minuts. L’intent de reacció es va quedar en no-res i les basques van assolir una màxima renda de 10 punts (9-19) per a desesperació del tècnic. Tanmateix, l’ajustament defensiu va fer que el Cadí aconseguís reduir diferències i arribar al final del primer quart 7 punts a sota (14-21). No hi havia manera d’atansar-se a les vitorianes, que van continuar castigant el cèrcol urgellenc amb massa facilitat i Canut va haver de tornar a parar el partit a quatre minuts del descans i amb el 23-33 al lluminós. Cinc punts consecutius de Díaz i Wiese van tornar a ficar el Cadí en el partit, tot i que l’Araski no va donar facilitats i va marxar als vestidors amb un marge de 6 punts (29-35).

El guió es va mantenir inamovible al tercer quart, amb l’Araski dominant totes les facetes del partit i assolint una màxima diferència de 15 punts (31-46). Moore va liderar la reacció amb 7 punts consecutius i les urgellenques es van situar en condicions de disputar la victòria a falta de 2:16 per al final del tercer acte amb el 44-47. Asurmendi va frenar l’empenta local amb un triple, però Díaz ho va deixar tot obert per als últims deu minuts amb el 46-50.

L’últim quart va ser extremament igualat, amb una fèrria defensa lleidatana, que feia impossible la sentència basca. A falta de 1:26 per al final, Pujol va posar el Cadí a només un punt amb un tir lliure (55-56), però Seda va respondre amb una cistella gairebé definitiva. Restaven 55 segons quan Bahí es va trobar alliberada de tir i no va dubtar, va llançar de tres i va establir l’empat (58-58). Tocava final d’infart. A la següent jugada, Pujol va cometre falta sobre Quevedo i la jugadora visitant només va poder anotar un tir lliure, tot i que el rebot va ser per a l’Araski, que no va poder acabar la jugada després que els àrbitres assenyalessin passos d’Asurmendi a falta de 16 segons. Díaz va liderar l’últim atac del Cadí, la base va veure Bahí alliberada en un lateral, li va passar la pilota i l’ala-pivot va anotar un triple amb què va donar la victòria a les seues, ja que Asurmendi va fallar l’intent de portar el partit a la pròrroga. Les lleidatanes van obtenir una altra victòria important per seguir amb força en l’inici de curs.