SEGRE

DEPORTES_LUNES

Àlex surt més líder de Tailàndia

El lleidatà, amb problemes de pneumàtics, acaba cinquè però se’n va de Buriram amb 40 punts d’avantatge

Àlex posa amb el seu pare, Julià, i el seu germà Marc després que aquest aconseguís el títol mundial.

Àlex posa amb el seu pare, Julià, i el seu germà Marc després que aquest aconseguís el títol mundial.REPSOL MEDIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Àlex Màrquez no va poder ratificar ahir el domini que va exercir als entrenaments oficials i només va poder ser cinquè, però surt del circuit de Buriram més líder encara. El de Cervera, que va arribar al tram final amb els pneumàtics gastats, va poder assegurar uns punts valuosos que li permeten ampliar en dos l’avantatge sobre el segon classificat, ara el madrileny Augusto Fernández, que va entrar just davant d’ell i que ara se situa a 40 punts. El valencià Jorge Navarro, que era segon abans de la cita, no va puntuar i es queda a 44.

Àlex va començar manant d’inici, seguit per Marini i l’australià Remy Gardner, amb Augusto Fernández, Iker Lecuona, Jorge Martín i Xavier Vierge al segon grup, del qual ja s’havia despenjat Navarro. Al capdavant, Màrquez i Marini van començar a posar metres de distància respecte als perseguidors a ritme de volta ràpida dels dos al segon gir. A poc a poc, Àlex va anar perdent ritme respecte a Marini, que va protagonitzar una nova volta ràpida al cinquè gir, i amb ell es va enganxar Lecuona. L’italià es va anar destacant dels rivals i va aconseguir un avantatge de 2.2 en aquesta onzena volta en la qual va caure Vierge, i el lleidatà se les veia i desitjava per frenar els atacs de Lecuona, amb Binder i Fernández cada vegada més a prop.

Augusto Fernández no va puntuar i es queda a 44 punts, i Navarro és ara segon

A la quinzena volta, Lecuona va aconseguir avançar Màrquez, amb Marini ja a 3,2 segons de distància, i el lleidatà es va veure superat també per Binder, al qual poc després li va tornar l’acció. Entre ells es va entaular una petita picabaralla que no interessava gens al de Cervera, sabedor que no podia cometre errors.

A les voltes finals i amb Marini destacat, el quartet format per Lecuona, Binder, Màrquez i Fernández va començar a marcar-se molt de prop buscant l’error del rival o el punt en el qual poder avançar, que en el cas de Fernández sobre Àlex va arribar a la vintena volta, malgrat que entre els dos abans hi havia hagut una sèrie d’avançaments molt escassos.

Al final no hi va haver sorpreses. Marini es va adjudicar la victòria i al podi el van acompanyar Brad Binder i Iker Lecuona, amb Augusto Fernández quart i Àlex Màrquez a la cinquena posició per ser encara més líder del Mundial a falta de quatre curses.

“Teníem un bon ritme, però ja al warm up he vist que em costava mantenir el ritme. En carrera les condicions han canviat respecte al matí i les dificultats s’han incrementat. Tot i així, ha estat una bona cursa en la qual hem lluitat molt i bé”, va manifestar en aquest sentit.

“Augmentem l’avantatge i queda una cursa menys” Àlex Màrquez va reconèixer que va viure una carrera “més complicada” del que s’esperava al Gran Premi de Tailàndia, encara que es va mostrar satisfet d’haver pogut augmentar dos punts l’avantatge al capdavant del campionat malgrat tot.

Àlex posa amb el seu pare, Julià, i el seu germà Marc després que aquest aconseguís el títol mundial.

Àlex posa amb el seu pare, Julià, i el seu germà Marc després que aquest aconseguís el títol mundial.REPSOL MEDIA

tracking