SEGRE

FUTBOL REPORTATGE

El davanter Marc Claret assoleix els 300 gols amb l'Arbeca

Marc Claret va assolir en l’última jornada els 300 gols en 234 partits des que es difonen els golejadors a les actes a partir de la temporada 2011-12 || Té 32 anys i és a l’equip des dels 19

Marc, en una acció en què remata a porteria.

Marc, en una acció en què remata a porteria.MARTÍ PUJOL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’esport amateur és ple d’històries curioses i herois anònims. Un d’ells és Marc Claret, el davanter del CF Arbeca que va aconseguir diumenge passat amb l’Alguaire el gol número 300 en 234 partits des que es difonen els golejadors a les actes a partir de la temporada 2011-12. Així ho reflecteix el portal d’estadístiques del futbol lleidatà, Futbolitis Lleida. “De fet, són gairebé 400 gols els que he marcat, segons els meus càlculs, perquè falta comptabilitzar tres temporades anteriors en què en vaig anotar 33, 32 i 20”, explica Marc Claret.

Nascut a la Floresta però establert a Arbeca, Claret és el que es denomina en l’argot futbolístic un one club man, és a dir, que només han defensat una sola samarreta en tota la seua carrera. No és del tot exacte, però el Marc, que ara té 32 anys, ha estat des dels 19 a l’Arbeca de forma ininterrompuda. Només va estar abans breument al Castelldans i als juvenils del Borges. “Vaig començar molt tard a jugar com a federat quan ja era un juvenil. Als meus pares no els venia gens de gust haver de portar-me gairebé cada dia i cada cap de setmana a les Borges per entrenar-me i jugar. Quan el meu germà petit, que té cinc anys menys, també va voler jugar al Borges, ja no els va quedar més remei que portar-nos als dos”, recorda amb un somriure.

Ha fet els 9 gols d’aquesta campanya de l’Arbeca, cuer del grup 13 de Tercera Catalana amb un punt

Als inicis va ser extrem o mitjapunta, però establert ja a l’Arbeca sempre ha estat el 9 de referència, el seu home gol. “És intuïció, ser al lloc en el moment adequat, estar molt atent als rebots o a les errades dels defenses. A l’àrea m’espavilo bé. Potser és perquè els meus primers passos al futbol van ser al pati del col·legi i al carrer”, diu aquest davanter al qual no li van faltar ofertes per jugar en una categoria més alta que la Tercera Catalana en què està l’Arbeca.

“Es va interessar per mi l’Alpicat quan era a Primera Catalana i quan tenia 26 anys vaig estar tres setmanes provant al Lleida B, però al final vaig decidir quedar-me a l’Arbeca. Estic molt bé aquí i, a hores d’ara, com que ja no em guanyaré la vida amb el futbol, prefereixo jugar amb els amics. El futbol a la meua edat és un hobby. No em treu el son pensar en el que podria haver estat i no va ser”, assenyala aquest treballador de la secció de pinsos compostos de la cooperativa d’Ivars d’Urgell.

L’Arbeca, cuer del grup 13 de Tercera Catalana, només ha sumat un punt en set jornades. I això que ell no para de marcar gols. Els 9 que ha anotat l’equip aquesta temporada porten la firma de Marc Claret i els 11 últims de la passada campanya també.

“Amb gust canviaria tenir menys gols i que l’equip tingués algun punt més”, diu aquest davanter al qual els rivals admiren i temen a parts iguals. “Abans dels partits acostumen a dir-ne que no els marqui més de dos gols i coses així. Tots ens coneixem en aquesta categoria”, va explicar. El seu rècord en un partit són cinc gols, la temporada passada, però l’estrany és que no marqui.

Marc, en una acció en què remata a porteria.

Marc, en una acció en què remata a porteria.MARTÍ PUJOL

Marc, en una acció en què remata a porteria.

Marc, en una acció en què remata a porteria.MARTÍ PUJOL

tracking