SEGRE

MOTOCICLISME REPORTATGE

Un Márquez de cinc anys a Lleida

Oriol Vich, de Montgai, ja és campió de Catalunya de velocitat i motocròs després d’iniciar-se a la moto amb 3 anys || S’entrena amb l’expilot Dani Hernández

Oriol Vich, muntat a la seua minimoto elèctrica de velocitat.

Oriol Vich, muntat a la seua minimoto elèctrica de velocitat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Té la mateixa edat, cinc anys, que tenia Marc Márquez quan va començar a fer els primers passos amb moto. Oriol Vich Petit és un altre diamant en brut de la base motociclista lleidatana i ja pot presumir d’haver-se proclamat campió de Catalunya en dos especialitats, velocitat i motocròs, a la categoria E-10, reservada per a nens d’entre 4 i 6 anys. “Això és el que menys m’importa”, diu el seu pare Carles. “L’important és que té una gran afició per la moto gairebé des que va començar a parlar i caminar, que també va ser precoç en això. Deu ser perquè vivim a Montgai i sempre ha tingut contacte amb les motos. De mi no crec que ho hagi heretat, perquè encara que vaig tenir una moto trail, mai he trepitjat circuits ni he participat en competicions”, explica el progenitor d’aquest jove prodigi, que s’entrena a les instal·lacions de Guaja Motor Camp a Cellers sota la batuta de l’expilot de motocròs de Linyola, Dani Hernández. “Des del primer moment vaig veure que l’Oriol apuntava maneres. Va molt ben col·locat sobre la moto i és un nen molt decidit i valent, la qual cosa és un factor molt important en la competició”, assenyala Hernández.

Oriol utilitza minimotos elèctriques com a mètode d’aprenentatge en l’etapa d’iniciació, ja que aquestes màquines tenen certs avantatges a l’hora d’aprendre les tècniques bàsiques del pilotatge. A més, encara no pot competir amb motors de gasolina fins que no compleixi els sis anys, que és l’edat mínima permesa per la Federació Catalana.

Corre amb minimotos elèctriques, ja que fins als 6 anys no està permès anar amb motos de gasolina

L’Oriol es va iniciar amb les motos quan tenia tres anys a l’escola que tenia al kàrting de Juneda el pare de Jorge Lorenzo. La seua estrena va ser en circuit, però ara li agrada més el motocròs, assegura el seu pare. “A casa juga amb motos de miniatura i veu senceres les carreres de MotoGP. La seua afició és enorme, però tampoc hi està obsessionat. Com qualsevol nen, juga amb la pilota o en un parc. Fins i tot l’hem apuntat a l’escola de BTT que hi ha a Vila-sana. En tot el que li agradi estaré acompanyant-lo”, afirma el Carles.

Oriol Vich, muntat a la seua minimoto elèctrica de velocitat.

Oriol Vich, muntat a la seua minimoto elèctrica de velocitat.SEGRE

tracking