SEGRE

BÀSQUET COMPETICIÓ

Tarifa per tramitar fitxatges de base

Davant la denúncia presentada per diversos clubs

La Catalana vol regular els fitxatges a la base.

La Catalana vol regular els fitxatges a la base.CARLES MIRANDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació Catalana de Basquetbol estudia la possibilitat de fixar una tarifa per a la tramitació de les llicències de jugadors de base que provinguin d’altres clubs, arran de les denúncies fetes recentment per diverses entitats. Aquesta mesura, que ha de ser ratificada en l’assemblea que se celebrarà a finals del mes de juliol si la pandèmia no ho impedeix, només afectaria els jugadors de categories preferent, infantil, cadet i júnior, no així les provincials. Al contrari, les renovacions de llicència no tindrien cap cost.

Així ho va anunciar ahir l’FCBQ en un comunicat, en el qual exposa que “és totalment lícit que qualsevol equip es reforci per millorar. I també és lícit que, d’alguna manera, la mateixa Federació promocioni i premiï el treball tècnic diari de les entitats. Establir un marc que conjugui les dos realitats és l’objectiu d’aquesta nova proposta, que serà presentada a l’Assemblea per al seu estudi, discussió i, si procedeix, aprovació”.

Les categories sèniors, júnior i les preferents començaran el 18 d’octubre i la resta, el 25

En el comunicat també es fixen les dates d’inici de la pròxima temporada 2020-2021, sempre que la crisi sanitària no ho impedeixi. Les categories sènior, júnior i les lligues de preferent infantil i cadet arrancaran el pròxim 18 d’octubre, mentre que la resta de competicions provincials, des de cadet fins a premini, ho faran una setmana més tard, el dia 25.

Una altra de les mesures que ha adoptat la federació que presideix el lleidatà Ferran Aril afecta les categories preferents.

Atès que aquest estiu no serà possible disputar les fases per decidir quins equips ascendeixen, ja que no hi ha temps material per entrenar-se i la majoria de pavellons són actualment hospitals improvisats, s’ha obert una llista perquè els clubs presentin la seua inscripció.

En aquest cas el Força Lleida ha mostrat interès per accedir a la Preferent B tant cadet com júnior, no així a infantil, on ja té un equip.

tracking