SEGRE

GASTRONOMIA

Lleida ja té 3 Michelin

La Boscana, de Bellvís, s’estrena a la prestigiosa guia amb la primera estrella || Fogony de Sort i Malena de Gimenells la mantenen i Berasategui dóna a Barcelona el seu primer 3 estrelles

Lleida ja té 3 Michelin

Lleida ja té 3 Michelin

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les comarques lleidatanes van obrir ahir una nova època pel que fa a reconeixements gastronòmics. I és que el restaurant La Boscana de Bellvís va aconseguir la seua primera estrella Michelin, fet que, al costat de les que van aconseguir mantenir el Fogony de Sort (per onzè any consecutiu) i el Malena de Gimenells (que la va recuperar el 2013), permet a la província presumir de tenir tres d’aquests distintius. La bona nova es va donar a conèixer a Girona, en una gala a l’espai Mas Marroc dels germans Roca, on la Guia Michelin va donar a conèixer l’edició del 2017 d’Espanya i Portugal. Allà, Joel Castanyé, xef i copropietari de La Boscana, un restaurant amb cuina d’avantguarda però amb arrels tradicionals, va aconseguir la primera estrella Michelin. Ho va aconseguir anys després d’iniciar la formació en les escoles d’hoteleria de Lleida i Sant Pol de Mar i de passar pel Celler de Can Roca o el Bulli Catering. Una de les seues últimes apostes per la innovació, la que el va portar a convertir La Boscana en l’escenari del primer menú fet en 3D a Espanya.

Cinc restaurants van aconseguir la segona estrella i una quinzena, la primera

Fora de Ponent, la principal novetat que va oferir ahir la Guia Michelin va ser un únic nou triestrellat, el restaurant Lasarte. L’aposta gastronòmica a Barcelona de Martín Berasategui i capitanejada als fogons pel xef italià Paolo Casagrande va permetre a la capital catalana aconseguir el seu primer tres estrelles.

En el capítol de les dos estrelles, Catalunya no va obtenir cap nova distinció, però la guia sí que va elevar fins a aquest nivell L’Escaleta (Alacant), DSTAgE, de Diego Guerrero (Madrid); Annua, d’Óscar Calleja (Cantàbria); Cenador de Amós (Cantàbria) i BonAmb (Alacant). A més, una quinzena de restaurants, inclòs La Boscana de Bellvís, van aconseguir la primera estrella Michelin.

JOEL CASTANYÉ LA BOSCANA / BELLVÍS No puc estar més content. És un premi a l’esforç constant, al sacrifici i a la passió que posem el meu equip i jo quan preparem un plat. No m’ho esperava.” Aquestes van ser les primeres paraules de Joel Castanyé després de conèixer que el seu restaurant, La Boscana de Bellvís, recollia la seua primera estrella Michelin. “Vaig posar en marxa el restaurant amb molta il·lusió i com a projecte de vida i rebre aquest reconeixement ens anima a mi, a la meua família i al meu equip a continuar treballant dur perquè els nostres clients segueixin gaudint de la nostra cuina”, va assegurar. Nascut en una família dedicada al món de la gastronomia, Castanyé s’ha format al costat de grans figures de la restauració com són els germans Roca o Ferran i Albert Adrià.

ZARAIDA COTONAT FOGONY / SORT Zaraida Cotonat, que porta el restaurant Fogony de Sort al costat del seu marit, Josep Rodríguez, i el seu fill, Pepe Rodríguez, és ja una expeimentada en això de Les estrelles Michelin. I és que ahir va aconseguir mantenir-la un any més i ja en van 11 des que l’hi atorguessin per primer cop el 2005. “Estem molt contents, també per la tercera estrella per a Lleida. És un reconeixement al treball, a un negoci familiar. No vam fer res per aconseguir-la ni res per conservar-la, però és un extra que t’obre moltes portes”, va assegurar.

XIXO CASTANYO MALENA / GIMENELLS Xixo Castanyo va recuperar el 2013 l’estrella Michelin per al restaurant Malena, després d’aconseguir- la per primera vegada el 2000 i perdre-la posteriorment. Ahir va aconseguir mantenir-la per quart any consecutiu. “Estic molt content. Fins que no veus que la tens, no t’ho creus. Cada vegada acumules més clientela a qui li agrada aquest tipus de cuina i un reconeixement així és molt important per a nosaltres”, va assegurar a aquest diari. El restaurant Malena, a Gimenells, combina producte local amb nova tècnica.

Lleida ja té 3 Michelin

Lleida ja té 3 Michelin

Lleida ja té 3 Michelin

Lleida ja té 3 Michelin

tracking