SEGRE

CONSUM

Cues de fins dos hores en els controls de seguretat de la T1 del Prat

Per escassetat de personal i la falta de formació d’alguns dels empleats

Cues de fins dos hores en els controls de seguretat de la T1 del Prat

Cues de fins dos hores en els controls de seguretat de la T1 del PratEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La terminal T1 de l’Aeroport de Barcelona-El Prat ha registrat en les últimes 24 hores episodis de fins dos hores de cues en els controls de seguretat, segons fonts dels treballadors, per escassetat de personal i la falta de formació d’alguns dels empleats.

Es tracta dels primers controls que passen els passatgers quan volen accedir a la zona d’embarcament, que gestiona l’empresa Eulen, i que són diferents dels controls de passaports, que va ser on es van produir també episodis de cues abans de l’estiu.

Les cues més denses en l’arrencada de la setmana s’han produït entre les 8.00 i les 12.00, quan l’espera per part dels passatgers ha superat l’hora i mitja, fet que ha provocat enutjos entre els usuaris, alguns dels quals han increpat els responsables de la seguretat.

Aquests incidents es produeixen a penes uns dies després que el Comitè de Vaga de l’empresa anunciés la convocatòria d’aturades parcials de forma indefinida tots els divendres, diumenges i dilluns, a partir del proper 4 d’agost.

Les aturades seran d’una hora de durada per evitar el caos a l’aeroport barceloní, i tindran lloc de 05.30 a 06.30; de 10.30 a 11.30; de 16.30 a 17.30, i de 18.30 a 19.30.

Els treballadors reclamen més personal perquè, asseguren, en l’actualitat treballen "el 200 %" en jornades maratonianes que poden arribar a les 16 hores, i en les quals estan sotmesos a alta pressió i estrès.

tracking