SEGRE

ENTITATS RECICLATGE

Més vendes i nova clientela de la roba de segona mà

L’empresa d’inserció Cartaes de Tàrrega augmenta un 39% les vendes en

Una treballadora selecciona roba a la seu de Cartaes, en una nau del polígon Riambau.

Una treballadora selecciona roba a la seu de Cartaes, en una nau del polígon Riambau.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresa d’inserció social Cartaes de Tàrrega ha augmentat en dos anys un 39% les vendes de roba de segona mà. La gerent, Alba Coma, va assegurar ahir que els clients han canviat: “Cada vegada vénen més persones amb sensibilitat mediambiental i amb poder adquisitiu que aposten per comprar productes de segona mà com a opció personal, mentre que abans la major part dels clients eren persones necessitades.”

Cartaes té a Tàrrega dos botigues de roba de segona mà, al carrer Major i a la seu, una nau del polígon industrial Riambau, on hi ha sis persones (entre treballadors d’inserció i monitors) destinades a la selecció de la roba.

El preu de les peces oscil·la entre 1 i 20 euros.

Coma va explicar que des d’AERRES (Associació Espanyola de Recuperadors d’Economia Social i Solidària), de la qual Cartaes forma part, treballen per aconseguir un IVA reduït en la venda de segona mà, ja que Espanya és l’únic país europeu que no l’aplica en aquests productes.

El volum de roba que recull Cartaes també ha augmentat considerablement des del 2011, quan aquesta empresa va iniciar l’activitat (abans la duia a terme Càritas), fet que va coincidir amb la instal·lació de cinc contenidors repartits per la ciutat, la qual cosa va facilitar la tasca als donants.

Llavors recollien uns 500 quilos de roba al mes i ara, 4.000 (3.000 als contenidors i 1.000 a la seu). Al cap de l’any, recullen uns 48.000 quilos de roba, dels quals un 20% es recupera i es posa de nou a la venda. La resta es destina a Troballes.

Desfilada a la Fira del Medi Ambient

Per poder arribar a nou públic i potenciar l’economia circular, aquest dissabte, en el marc de la Fira del Medi Ambient de Tàrrega, Cartaes organitzarà una desfilada de roba de segona mà amb uns 25 models sota el títol Roba de 2a? Una passarel·la de 1a! La desfilada tindrà lloc a les 20.00 h a la plaça de les Nacions sense Estat.

tracking