SEGRE

SEPELIS CERIMÒNIES

Una empresa lleidatana ofereix l'organització de funerals civils, que estan en auge a Catalunya

Una empresa lleidatana ofereix l’organització de funerals civils, que estan en auge a Catalunya || També acompanya les famílies en els tràmits i el dol

Remei Capitan, en un sepeli organitzat per la seua empresa.

Remei Capitan, en un sepeli organitzat per la seua empresa.ANNA CALAFELL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La lleidatana Remei Capitan ha impulsat l’empresa Agraïments, que organitza funerals civils o laics amb la principal comesa de convertir l’últim adéu a un ésser estimat en un “homenatge a la vida”. Natural de la Fuliola i veïna de Balaguer, Capitan va decidir deixar enrere més de vint anys de professió a la banca per donar vida a aquesta empresa. “Naix de la necessitat d’acompanyar les famílies en un moment en què és complicat gestionar tràmits, a banda d’oferir serveis a aquelles persones que ho vulguin un funeral diferent i no convencional”, va explicar ahir aquest diari.

Aquest tipus de sepelis han augmentat a Catalunya i representen gairebé el 20% del total, encara que a Lleida no hi havia fins ara cap empresa tan especialitzada, segons Capitan. Entre els serveis, Agraïments ofereix una cerimònia personalitzada, entesa com un homenatge a la vida del difunt. Es pot incloure música en directe així com un vídeo sobre la persona.

Tanmateix, l’experiència de Capitan permet oferir el seu assessorament també en tràmits administratius i financers. “Aconsello la família sobre els documents que es necessiten després de la mort d’un ésser estimat i els acompanyo si volen en tots. També estic en contacte amb entitats de dol per si necessiten una ajuda més especialitzada”, va explicar. Tota la informació està disponible al web www.agraiments.cat. El preu pot superar els 700 euros, en funció dels serveis.

Ajudar a esborrar els perfils en xarxes socials, un altre servei

Entre els serveis d’aquesta empresa lleidatana es troba el de la mort digital, que consisteix a tancar tots els perfils que la persona morta tenia disponibles a les diferents xarxes socials. Per a això, compta amb una experta que, amb el permís de la família, accedeix als comptes per a la seua cancel·lació. És un servei cada vegada més demanat i que pot gestionar-se en dos setmanes. Així mateix, com una manera més de retre homenatge a l’ésser estimat mort, s’ofereix la possibilitat de fer un vídeo i un QR, que es col·locarà al lloc on descansin les seues restes.

tracking