SEGRE

TURISME GENT GRAN

Vendes de l'Imserso a mig gas

Cauen un 23 per cent les places per als jubilats lleidatans, amb 8.437 || El País Valencià i les illes Balears, entre les destinacions preferides el primer dia de comercialització de viatges

Les germanes Encarna i Pepita, ahir després de reservar el viatge en una agència de viatges de Lleida.

Les germanes Encarna i Pepita, ahir després de reservar el viatge en una agència de viatges de Lleida.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els viatges del programa de vacances per a jubilats no només arriben tard aquest any, sinó amb menys places i menys destinacions disponibles. Segons fonts del ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social, els lleidatans disposen aquest any de 8.400 places per participar en l’Imserso, un 23% menys de les que es van assignar l’any passat, quan van ser 11.000. I les escapades a la costa d’Andalusia, una de les més demandades pels lleidatans, van caure ahir en el primer dia de venda a causa dels problemes entre Renfe i Mundiplan, la Unió Temporal d’Empreses (UTE) que s’encarrega de gestionar les sortides a la costa i interior. “Renfe no ha entregat totes les places que havia promès per viatjar a Puerto Umbría o Matalascañas, per la qual cosa a última hora s’han cancel·lat més de la meitat de les destinacions de la costa andalusa i s’han esgotat les poques places que quedaven”, van explicar ahir des de Azul Marino Viatges, al mateix temps que van destacar que “d’un dia per l’altre s’han perdut sis sortides que afectarien unes 300 places”. Els jubilats acreditats per a la jornada d’ahir es van decantar també pel País Valencià, les Balears i les Canàries, encara que el primer dia de la venda de bitllets va començar a mig gas i les agències de viatges preveuen que avui tinguin lloc la majoria de reserves. “Cada acreditat va rebre una carta en la qual figurava el dia que havia d’acudir a l’agència, en funció de l’edat i la renda, per la qual cosa avui serà el “dia gran” per a la majoria de jubilats lleidatans”, van apuntar des d’Ilertravel a Mollerussa. “Ja s’han venut les destinacions més cobejades, com Huelva o Màlaga, per la qual cosa hi ha molta gent que haurà de buscar una alternativa i descantar-se pels circuits d’interior o les Balears”, van explicar. La venda del programa de viatges de l’Imserso es prolongarà fins demà.

Pepita, de 73 anys, va acudir ahir a l’agència de viatges per planejar la primera escapada amb l’Imserso, ja que té previst visitar Benidorm al març. Va ser la seua germana Encarna, de 68 anys, la que la va animar a participar en aquesta experiència, que valora molt positivament i veu com una oportunitat per sortir de casa. “L’última vegada vaig fer un circuit per Andalusia i m’agrada tot: el preu és assequible, hi ha moltes excursions i coneixes gent nova”, va explicar Encarna, al mateix temps que va afegir que “també vaig visitar en una ocasió Palma de Mallorca amb el meu marit i una de les millors coses és que tot està inclòs al preu, per la qual cosa no has de preocupar-te de res”. Per la seua part, Pepita va explicar que “al tenir problemes de mobilitat no m’havia plantejat participar en els viatges, encara que aquesta vegada m’ha convençut la meua germana i tinc ganes de fer coses noves. No podrem assistir a algunes de les excursions però, com que són opcionals, aprofitarem el temps per veure altres coses”. En aquest sentit, va apuntar que “si m’agrada, potser repeteixo més anys”. Quant a l’elecció de la destinació, “ens hem decantat per Benidorm perquè mai no hi hem anat i ens n’han parlat bé, encara que sobretot volem aprofitar el bon temps i per això volem viatjar al març,” van explicar les germanes, que estan il·lusionades perquè “fins i tot podrem estar juntes a l’habitació”.

Més oferta per viatjar a Mallorca des d’Alguaire

Els jubilats de les comarques lleidatanes tindran aquest any més oportunitats per poder viatjar a Mallorca des de l’aeroport d’Alguaire amb els vols de la línia regular de la companyia Air Nostrum (vegeu SEGRE d’ahir). No obstant, la gent gran que vulgui visitar Menorca haurà d’anar a Barcelona amb el transport per carretera inclòs al preu des de Lleida. En total, es preveu que hi hagi 2.500 places per visitar Mallorca des de l’aeroport de Lleida.

tracking