SEGRE

CINE ESTRELLES

Expectació per veure l'actor Mario Casas a Lleida

La producció de Netflix ‘El practicante’, de Carles Torras, al pont Vell

Mario Casas, en el paper que interpreta al film ‘El practicante’.

Mario Casas, en el paper que interpreta al film ‘El practicante’.NETFLIX/EFE

Creat:

Actualitzat:

Si la meteorologia no ho impedeix, el popular actor gallec Mario Casas rodarà avui al pont Vell de Lleida una de les escenes del seu nou treball cinematogràfic, la producció original de Netflix El practicante, dirigida pel cineasta català Carles Torras. La pel·lícula, el rodatge de la qual va arrancar a finals de setembre en diverses localitzacions de Barcelona i el seu entorn, transformarà gràcies a la màgia del setè art la zona del pont Vell i el riu Segre en una ciutat del sud de França. De fet, ahir ja podien veure’s penjades dels fanals del pont algunes banderes franceses d’attrezzo, que van cridar l’atenció de passejants i conductors. A El practicante, Mario Casas interpreta Ángel, un tècnic d’ambulàncies que, després de patir un greu accident, s’obsessionarà amb el fet que la seua nòvia –paper que interpreta l’actriu belga Déborah François– li és infidel, i això converteix la seua vida en un infern. La cinta és un thriller psicològic que segueix les aventures del protagonista, que es queda en cadira de rodes i es converteix en una persona pertorbada i paranoica.

Val a destacar que aquest projecte cinematogràfic va nàixer a Lleida fa tres anys, quan Carles Torras –que va debutar al cine el 2005 amb Joves, codirigida al costat del lleidatà Ramon Térmens– va gaudir d’una residència com a productor al Centre Experimental de la Cinematografia i les Arts Audiovisuals de Catalunya (CECAAC), al Magical Media, a Gardeny. De fet, el director del CECAAC, Santi Lapeira, és un dels productors executius d’El practicante.

Al film, el pont Vell i el Segre es converteixen en el pont sobre un riu d’una ciutat del sud de França

Aquell 2016 Carles Torras va estrenar el seu últim film fins ara, Callback, que va ser nominat als Premis Gaudí i guardonat al Festival de Màlaga. El projecte gestat a Lleida va comptar amb el suport de l’Institut Català de les Empreses Culturals i la Lleida Film Comission de la Paeria, i aquest mateix any l’ha adquirit la plataforma Netflix, la qual cosa ha suposat l’impuls definitiu per portar-lo a la pantalla.

A banda de l’escena prevista per avui al pont Vell, l’equip de la pel·lícula –unes seixanta persones entre actors i tècnics– es quedarà a Lleida dos o tres jornades més per rodar altres escenes en una parada de bus i a l’interior d’un autobús urbà, en les quals participaran diversos figurants de Lleida.

Per als fans de Mario Casas, que ja va aixecar passions el gener del 2016 quan va presentar a les sales JCA Alpicat l’èxit Palmeras en la nieve, serà una oportunitat per descobrir una nova faceta de l’actor, en un registre inèdit en un paper en cadira de rodes.

tracking