SEGRE

RELIGIÓ MEMÒRIA

Les relíquies de Bernadeta, a Lleida

Les restes de la santa de Lourdes ‘visitaran’ les tres diòcesis aquest mes en un periple per 48 bisbats espanyols || Commemoració del 175 aniversari del seu naixement i 140 de la seua mort

Bernadeta Soubirous.

Bernadeta Soubirous.ARZOBISPADO DE TARRAGONA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les relíquies de santa Bernadeta Soubirous, la pastora francesa que suposadament va tenir fins a divuit aparicions marianes en una cova de Lourdes el 1858, seran del 16 al 18 de novembre a la diòcesi de Solsona, del 23 al 25 de novembre a la de la Seu d’Urgell i del 25 al 27 a la de Lleida. Aquesta serà la primera vegada que les restes, més concretament una costella d’aquesta religiosa, recalin en territori lleidatà. Amb motiu del 175 aniversari del seu naixement i 140 de la mort, les relíquies de la santa van sortir el 31 d’agost del santuari de Lourdes per recórrer tot Espanya a través de 48 diòcesis fins al pròxim 15 de desembre. En aquest sentit, el reliquiari que conté la costella de Bernadeta ja ha visitat diferents ciutats com Bilbao, Ourense, Salamanca, Jaén o Tarragona. Està previst que la recepció de les relíquies a la capital de Ponent es faci a la Catedral a partir de les 12.30 hores del dia 25. A la tarda, a partir de les 19.30 el bisbe de Lleida, Salvador Giménez, oficiarà una missa en honor seu. Ja a la nit es procedirà al trasllat de les relíquies fins a les Carmelites Descalces de Lleida. Durant el dia 26 el reliquiari viatjarà a la capella de l’hospital Arnau de Vilanova i a la nit recalarà a la residència de les Germanetes dels Ancians Desemparats d’Aitona. L’endemà les restes de santa Bernadeta viatjaran fins a la diòcesi de Barbastre-Montsó per prosseguir amb el seu recorregut.

Bernadeta Soubirous (1844) va ser una pastora francesa que va manifestar que havia tingut una sèrie d’aparicions marianes el febrer del 1858, quan havia anat a recollir llenya prop d’una cova anomenada Massavièlha, al costat del riu Gave, a Lourdes, que ara és lloc de multitudinaris pelegrinatges. Després de la seua mort, el 1879, l’església catòlica va donar credibilitat a les visions i el 12 de juny del 1925 va ser beatificada. Vuit anys més tard, el 1933, va ser canonitzada per Pius XI com a santa Bernadeta de Lourdes. La primera de les tres exhumacions del seu cos va tenir lloc trenta anys després de la seua mort i, segons els testimonis, el cadàver estava pràcticament intacte. Les restes que es conserven a dia d’avui són la cinquena i la sisena costella del costat dret; fragments del diafragma i del fetge; dos ròtules i dos fragments musculars.

Canonitzada el 1933 pel papa Pius XI Bernadeta Soubirous (1844–1879) va ser una pastora francesa que va tenir una sèrie d’aparicions marianes el febrer del 1858 quan va anar a recollir llenya a prop d’una cova anomenada Massavièlha, a Lourdes. Després de la seua mort, a finals del s. XIX s’hi va construir el santuari de Lourdes, que rep més de dos milions de visites a l’any.

Bernadeta Soubirous.

Bernadeta Soubirous.ARZOBISPADO DE TARRAGONA

tracking