SEGRE

Grup Segre rep el Premi Nacional de Comunicació

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha lliurat el guardó en un acte al Palau

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Grup Segre ha rebut aquest dimecres en una cerimònia al Palau de la Generalitat el Premi Nacional de Comunicació en la categoria de periodisme de proximitat. L'acte ha estat encapçalat pel president de la Generalitat, Quim Torra, acompanyat de la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, i els encarregats de recollir el guardó han estat el president del Grup Segre, Robert Serentill; el director executiu, Juan Cal, i el director del diari SEGRE, Santiago Costa.

Serentill, en el seu discurs d'agraïment, ha afirmat que es tracta d'un premi "col·lectiu" que és motiu "d'especial orgull" perquè l'objectiu de SEGRE des del seu naixement és "estar a prop de la nostra gent i ser el transmissor de les seues inquietuds". El president del Grup Segre ha felicitat la resta de premiats i ha mostrat l'agraïment de SEGRE als membres del jurat i a la Generalitat, "perquè el premi ens encoratja per seguir endavant en la mateixa línia, i per aconseguir una Lleida més pròspera en una Catalunya més plena" (vegeu el vídeo).

A l'acte també han assistit el secretari de Comunicació del Govern i de Mitjans de Comunicació, Antoni Molons; el director general de Mitjans de Comunicació, Ignasi Genovès; el director general de Difusió, Jordi del Río; el president de la diputació de Lleida, Joan Talarn, i la tinenta d'alcalde de l'ajuntament de Lleida Jordina Freixanet.

El jurat de la XVIII edició, presidit per la consellera de Presidència, Meritxell Budó, va atorgar al Grup Segre el guardó en la categoria de comunicació de proximitat destacant que els diversos mitjans del grup –el diari SEGRE, Lleida Televisió i el web segre.com– “converteixen la proximitat en un valor del periodisme, ja no tant per la proximitat geogràfica sinó també per la proximitat als fets, notícies i reportatges que es transmeten”.

El Premi Nacional de Comunicació reconeix també la trajectòria del diari SEGRE, que el setembre va complir els 37 anys, i que s’ha convertit, des de fa dècades, en líder indiscutible dels mitjans de comunicació a les comarques lleidatanes. Actualment compta amb uns 80.000 lectors diaris (segons l’Estudi General de Mitjans), quatre vegades més que el seu perseguidor a Lleida, 'La Vanguardia'.

A més, el jurat va destacar també “l’aposta del Grup Segre per mantenir una completa xarxa de corresponsals pel territori i l’adaptació als nous formats digitals”. En aquest sentit, val a destacar les delegacions que el grup de comunicació manté tant al Pirineu, a la Seu d’Urgell, com al pla, a Mollerussa per a la comarca del Pla d’Urgell i a Tàrrega, per donar cobertura a l’Urgell i la Segarra. Així mateix, ja fa deu anys que el grup va estrenar el web segre.com i el diari digital, amb un servei que en l’actualitat arriba als 4 milions de pàgines mensuals.

Els altres premiats

El jurat dels Premis Nacionals de Comunicació del 2019 va distingir també la popular sèrie de TV3 'Merlí' en la categoria de televisió, “per la seua gran acceptació de públic i crítica”; el periodista esportiu Ramon Besa en la categoria de premsa, “per la llarga i prolífica trajectòria professional en diversos mitjans, que l’ha convertit en un referent de l’ofici”; i el magazín 'L’altra Ràdio' de Ràdio 4 en la categoria de radiodifusió, en la persona del seu director, Cinto Niqui Espinosa, en el quarantè aniversari en antena d’aquest programa i les seues més de 2.300 emissions, que l’han convertit en el més veterà de la radiodifusió catalana. A més, el Nacional de Comunicació per a mitjans digitals va correspondre al diari 'Crític' “pel seu periodisme alternatiu”, mentre que Jaume Alemany, director de màrqueting de Damm, va ser reconegut en la categoria de publicitat. També es van atorgar dos mencions d’honor per a la trajectòria periodística de Tomàs Alcoverro i per al lideratge audiovisual europeu de la productora Mediapro.

Informació ampliada en l'edició d'aquest dijous

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha encapçalat l'acte al Palau. Han recollit el guardó el president del Grup Segre, Robert Serentill; el director executiu, Juan Cal, i el director de diari Segre, Santiago Costa.

Lliurament del Premi Nacional de Comunicació a Grup SegreAmado Forrolla

tracking