SEGRE

CULTURA INICIATIVES

La plataforma lleidatana Zirkulo posa en contacte artistes i sales disponibles on mostrar les seues obres

La plataforma lleidatana Zirkulo posa en contacte artistes i sales disponibles on mostrar les seues obres || Ja compta amb més d’una vintena d’usuaris

El pintor José Luis Nieto i Ricart Rovira, de la cerveseria Carrincló de Lleida.

El pintor José Luis Nieto i Ricart Rovira, de la cerveseria Carrincló de Lleida.JAVI MARTÍN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La millor manera d’acabar una obra és exposar-la. I per a aquesta única finalitat s’ha posat en marxa la plataforma lleidatana Zirkulo, impulsada pel fotògraf Javi Martín per posar en contacte artistes i locals interessats a exposar per donar un impuls a la cultura local. Fa anys que Martín dóna voltes a la necessitat de crear una plataforma al constatar en carn pròpia la falta d’espais per exposar les seues fotografies. Finalment, el mes de juliol passat, va veure la llum Zirkulo, que, de forma gratuïta, posa en contacte artistes i locals interessats a exposar les seues obres. El seu funcionament és molt senzill. “Una vegada es registren al web, els artistes han de posar fotografies de les seues col·leccions com a mostra i els locals, característiques de la sala que tenen disponible. Artista i local es posen en contacte entre si i pacten les condicions”, explica Martín. Ja compta amb més d’una vintena d’usuaris, entre els quals onze locals com cafeteries i restaurants, encara que també hi ha una clínica dental, una barberia, una llibreria i un centre de coworking. L’art el posen una dotzena d’artistes que comparteixen les seues col·leccions a la plataforma per buscar un espai on exposar-les i la majoria són fotògrafs i pintors.

I d’on ve el nom de Zirkulo? “Hi ha un procés de creació de l’obra i la manera de tancar el cercle és exposar-la. D’aquí la idea”, explica Martín. Encara que els usuaris són tots de Lleida o província, la plataforma treballa per estendre la seua presència i l’objectiu és poder servir de pont entre artistes i sales d’exposició a Catalunya i Aragó. Els interessats a conèixer més sobre aquesta iniciativa poden visitar el web www.zirkulo.com o fer-ho a través d’Instagram a @zirkulocom.

Una exposició de pintura ja inaugurada i dos més en marxa El pintor José Luis Nieto va exposar fa uns dies la seua última obra a la cerveseria Carrincló, al carrer Lluís Besa de Lleida. Una unió possible gràcies a la plataforma Zirkulo, que va posar en contacte l’artista amb Ricart Rovira, del local. Es tracta de la primera exposició duta a terme gràcies al web, que ja en té en marxa unes altres dos, que s’inauguraran pròximament al bar restaurant QR i a la llibreria La Sabateria. “La idea és potenciar el moviment artístic de Lleida”, ressalta Martín.

tracking