SEGRE

EMPRESES RECONEIXEMENT

La Generalitat distingeix cinc comerços centenaris de Lleida

La Generalitat homenatja les firmes lleidatanes René Flor, La Catalana, Hostal Jaumet, Forn Pous i Adroguer Nou || Rebran el Premi Nacional per la seua trajectòria professional

René Flor és un dels cinc comerços lleidatans que han estat premiats.

René Flor és un dels cinc comerços lleidatans que han estat premiats.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat ha distingit cinc firmes lleidatanes amb el Premi Nacional als Establiments Comerials Centenaris. Els guardonats són l’empresa René Flor de Lleida, dedicada a la venda de preparats carnis i espècies; l’establiment d’alimentació La Catalana de Bellcaire d’Urgell; el restaurant Hostal Jaumet de Torà; Forn Pous de Bellver de Cerdanya i el restaurant Casa Adroguer Nou de Solsona. En total, la Generalitat reconeix en aquesta ocasió 28 establiments i dos mercats municipals de Catalunya per la seua trajectòria.

David Cosialls, propietari de René Flor des de l’any 2008, va afirmar que “rebre aquest reconeixement és satisfacció perquè es tracta d’empreses de proximitat i amb molta història darrere”.

René Flor va obrir les portes el 1915 al carrer Lluís Companys, on encara manté la botiga i, segons l’actual propietari, “som l’empresa més antiga d’Espanya especialitzada en la venda de tripa per a elaboració d’embotits”. Una altra de les firmes lleidatanes reconegudes és Hostal Jaumet de Torà, un restaurant que va ser fundat el 1890 i que actualment està dirigit per la cinquena generació. El 2015 van celebrar el 125 aniversari. L’entrega dels premis tindrà lloc el proper 27 de novembre al Palau de la Generalitat, en un acte presidit pel president, Quim Torra, i la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón. Aquest any se celebra l’edició número dinou i els premis van nàixer a fi de distingir comerços històrics per la seua trajectòria i que al llarg dels anys han ofert un servei de qualitat i personalitzat als seus clients.

tracking