SEGRE

ESNOTICIA

Brot de coronavirus a la unitat del Santa Maria que atén la gent gran

Els positius confirmats per coronavirus a Lleida ja són 149 i inclouen un nou brot que ha sorgit a la unitat de l’hospital Santa Maria que atén persones grans. En principi, hauria afectat almenys set ancians. El personal del centre afirma que es desconeix l’origen del contagi i que aquesta situació els ha agafat per sorpresa.

Imatge de l’exterior de l’edifici de l’hospital Santa Maria.

Imatge de l’exterior de l’edifici de l’hospital Santa Maria.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Unitat Sociosanitària de l’hospital Santa Maria, que atén persones grans convalescents, en situació de malalties avançades o amb necessitats de cures pal·liatives, ha patit un brot de coronavirus que ha infectat almenys set ancians. El personal va començar a adonar-se que alguns tenien els símptomes del Covid-19 a finals d’aquesta setmana, de forma que els van fer la prova i divendres van donar positiu i van ser traslladats a la unitat on són hospitalitzats els contagiats per coronavirus, on n’hi ha un total de 19 (vegeu la pàgina 4). Fonts de l’hospital van confirmar els casos positius a la Unitat Sociosanitària i es van limitar a indicar que “se’ls atén convenientment”.

Fonts del comitè d’empresa del centre van explicar que “en aquesta unitat tant els ancians com els seus acompanyants passegen per la planta, per la qual cosa és probable que algun familiar hagi introduït el virus, perquè si no molts sanitaris també estaríem infectats”. Tot i així, van dir que es desconeix l’origen del brot.

Arran de la crisi ocasionada pel coronavirus, les visites als hospitals s’havien restringit a un sol acompanyant per persona, però al comitè ahir no li constava si ja s’han restringit per complet a la Unitat Sociosanitària per precaució.

Sobre el brot, van manifestar que els ha agafat per sorpresa i que per això no s’havia plantejat vetar les visites. “Els que som dins de l’hospital crèiem que el virus era fora i ara resulta que també ens l’hem trobat dins. Com en totes les situacions, sempre es poden fer previsions, però érem incapaços de pensar que els grans ingressats s’encomanarien”, van assenyalar. En aquest sentit, van assegurar que ha ocorregut un fet similar al dels geriàtrics, on també s’estan registrant brots, com a Àger.

Altres representants sindicals van assenyalar que “potser hauria hagut de prendre precaucions al ser un centre sociosanitari, perquè hi ha persones de risc, com a les residències”. Tot i així, un altre va puntualitzar que “és molt difícil controlar la situació i tampoc no es pot tancar un hospital”.

Personal del centre confecciona les seues bates

Personal de l’hospital Santa Maria confecciona aquests dies bates i davantals davant de la falta de material de protecció per atendre els pacients ingressats amb coronavirus. Una infermera del centre va explicar que “cada vegada que un sanitari entra en una habitació d’un d’aquests malalts i ha de fer les tasques necessàries per cuidar-lo sua molt, per la bata i les ulleres de protecció, a més que no es pot tornar a entrar amb la mateixa roba a cap altra habitació; per això necessitem tantes bates”. Els professionals insten Salut que els doti de més equips de protecció.

tracking