SEGRE

La Generalitat demana ajuda a l'Exèrcit perquè enviï metges

La consellera Vergés diu que li consten més morts de sanitaris, a banda del metge lleidatà Albert Coll

Miltars a la seua arribada a Sabadell.

La Generalitat demana ajuda a l'Exèrcit perquè enviï metges i infermeresEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera catalana de Salut, Alba Vergés, ha demanat per carta a l’Exèrcit que no només ajudi muntant hospitals de campanya o desinfectant espais, sinó que enviï metges i infermeres, atesa l’actual situació dels hospitals catalans, que estan "al límit". Així ho ha explicat aquest dijous Vergés en una entrevista a Catalunya Ràdio, en la que ha anunciat també que l’hospital de campanya previst per a Igualada "s’ha de plantejar" i que ara per ara ja s’ha distensionat l’Hospital d’aquesta ciutat, la primera confinada de Catalunya, amb els 180 llits que s’han facilitat de l’Hospital General de Catalunya.

Per primera vegada, Vergés ha admès la mort d’un metge català per coronavirus, un professional de Balaguer (més informació) que atenia a persones de diversos pobles lleidatans, i ha afegit que "li consta" la mort d’altres, encara que no ha concretat on exercien la seua professió.

En total, a Catalunya hi ha 3.468 professionals sanitaris infectats per coronavirus i molts de més aïllats per haver estat en contacte amb persones malaltes de Covid-19. "Podria ser" que a Catalunya unes 350.000 persones estiguin infectades o hagin passat la malaltia sense símptomes, ha admès la consellera, que ha assegurat que l’"índex de transmissibilitat de la malaltia té tendència a disminuir i això vol dir que les mesures de confinament funcionen".

 
tracking