SEGRE

ESNOTICIA

Primer metge que perd la vida a Lleida per la pandèmia, que causa 7 morts més

Salut sospesa instal·lar més endavant llits a l’Onze de Setembre o un altre pavelló

Coll, a dalt a la dreta, en una foto amb els companys del CAP.

Coll, a dalt a la dreta, en una foto amb els companys del CAP.JESÚS PUJOL SALUD

Creat:

Actualitzat:

La pandèmia del coronavirus va deixar ahir a Lleida set morts més, entre les quals la del primer metge que ha perdut la vida a la província, Albert Coll, de 63 anys i que prestava servei a Os de Balaguer, Castelló de Farfanya i Balaguer. A tot Espanya, els contagiats confirmats superen els 100.000, encara que la tendència a l’alça es desaccelera.

Lleida va registrar ahir set morts més per coronavirus, entre les quals el que és el primer facultatiu que perd la vida per la pandèmia a la província. Es tracta del metge de família Albert Coll Nus, veí d’Almenar de 63 anys. Havia estat durant vint anys el metge de capçalera d’Àger i actualment ho era d’Os de Balaguer i Castelló de Farfanya. A més, feia guàrdies al CAP de Balaguer. Segons van explicar fonts pròximes a Coll, aquest s’hauria contagiat exercint la seua professió. “Fa una setmana va ingressar a l’Arnau, on va ser uns dies a planta fins que la pneumònia que tenia va empitjorar”, van explicar les mateixes fonts, que van afegir que “va ser traslladat a l’UCI, on per desgràcia no va poder superar el Covid-19”. La seua dona és infermera al CAP d’Almenar. La notícia del seu traspàs va consternar tant el col·lectiu sanitari com veïns de Balaguer i de la Noguera, que van mostrar el seu “enuig” perquè “els metges de guàrdia del CAP del municipi no estan ben protegits”. Des de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària, van assenyalar que Coll “estimava la professió, treballava i rarament se’l sentia protestar” i el sindicat Metges de Catalunya, al qual estava afiliat, va manifestar que “era un treballador incansable, que va invertir molts esforços per oferir la millor atenció sanitària possible”. Salut també va donar el seu condol i va agrair la seua dedicació, “així com la de tots els sanitaris per fer front a la pandèmia”.

Les víctimes mortals per coronavirus fins ara a Lleida s’eleven a 62, i Salut va confirmar 72 positius més, (897); i es van donar setze altes, per la qual cosa un total de 124 persones s’han curat després de ser hospitalitzades. Actualment, hi ha 281 contagiats ingressats. En concret, 151 són a l’Arnau (42 a l’UCI); 39 són al Santa Maria (9 a l’UCI); i 48 a les clíniques privades Vithas Lleida i Perpetu Socors. A l’Alt Pirineu i Aran, n’hi ha 12 a l’Espitau Val d’Aran; 18 al de Tremp; 4 al Sant Hospital de la Seu i 9 al de la Cerdanya.

Salut preveu començar avui a enviar malalts a l’hotel Nastasi de Lleida i al Segle XX de Tremp, i ahir va inspeccionar el Parador del Roser, que serà el segon que utilitzarà en cas que sigui necessari a la capital. A més, estudia instal·lar llits en un pavelló en una segona fase. L’Onze de Setembre és el que té més números, tot i que també analitzarà el Juanjo Garra i el Barris Nord. D’altra banda, ahir va repartir 500 bates de protecció a l’Arnau i centres de Primària, després d’haver-ne distribuït 5.000 dimarts, però l’augment de pacients fa que el material quedi curt al créixer la demanda.

tracking