SEGRE

Torra estudia decidir el confinament domiciliari del Segrià entre avui i dilluns

L’Executiu, dividit per la decisió. Fonts de les conselleries d’ERC consideren la mesura ineficaç i perjudicial per l’economia

Imatge de l'hospital de campanya a l'Arnau de Vilanova de Lleida

Imatge de l'hospital de campanya a l'Arnau de Vilanova de LleidaAMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fonts tècniques de diversos departaments de la Generalitat afirmen que des d’ahir divendres està damunt de la taula la possibilitat de què el Govern ordeni el confinament domiciliari de la comarca del Segrià i que si tal decisió no s’ha produït encara és per la discrepància entre el president Torra, partidari de la mesura, i els membres republicans del Govern, convençuts de què existeixen alternatives de més eficàcia epidemiològica i menys danys per a l’economia de la comarca.

Algunes fonts del Govern van confirmar a SEGRE que a les 12 hores d’aquest dissabte està prevista la reunió del Procicat que haurà de decidir l’aplicació de la mesura. Amb anterioritat, des de les 10 s’hauria produït una reunió política on es va debatre l’aplicació immediata de la mesura, que es podria ajornar fins al dilluns. A les 8 del matí s’ha fet una reunió del Procicat Segrià en la qual no s’ha parlat de confinament domiciliari, segons el delegat del Govern, Ramon Farré.

Fonts sanitàries consultades per SEGRE afirmen que “es poden fer mesures que permetin un major control dels casos sense arribar al confinament. A més, aquestes mesures podrien ser molt més localitzades, segons la incidència real en municipis o en barris”.

Un altre alt responsable de la Generalitat afirma que “el confinament no resol res, només serveix per guanyar temps. Existeixen alternatives tècniques que es podrien implementar”. “El problema està en el fracàs del sistema de rastreig”. Tot i que segons les mateixes fonts existeixen mitjans humans suficients, gairebé no els hi arriba feina.

Fonts de diversos departaments de la Generalitat afirmen que existeix un debat molt viu entre el president Torra, partidari de seguir els consells del viròleg Oriol Mitjà i confinar el Segrià a pany i forrellat, i els consellers d’Esquerra, partidaris de mesures que tinguin la mateix eficàcia epidemiològica i no causin danys irreversibles a l’economia de la comarca.

tracking