SEGRE

CORONAVIRUS EDUCACIÓ

Queixes pel veto a les orles “en família”

Mares i pares de Tàrrega denuncien que el Procicat encara limita les cerimònies a alumnes i professors || Diuen que “volem compartir aquest dia amb els nostres fills, amb totes les mesures”

Mares d’alumnes de sisè de Primària de l’escola Jacint Verdaguer de Tàrrega que demanen assistir a l’acte de final de cicle dels seus fills.

Mares d’alumnes de sisè de Primària de l’escola Jacint Verdaguer de Tàrrega que demanen assistir a l’acte de final de cicle dels seus fills.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Famílies Tàrrega estan en peu de guerra amb el departament d’Educació i el Procicat perquè, segons expliquen, les restriccions contra la Covid-19 prohibeixen organitzar cerimònies de lliurament d’orles que comptin amb la presència dels familiars dels alumnes. Consideren que és “injust” tenint en compte que la situació sanitària de la pandèmia ha millorat considerablement en les últimes setmanes i que altres mesures s’han flexibilitzat. Les famílies denunciants són les que tenen fills i filles de final de cicle.

En aquest sentit, Anna Domenjó, presidenta de l’Ampa de l’escola Àngel Guimerà de Tàrrega i mare d’una nena de sisè de Primària, va explicar que “ens sentim impotents perquè és incongruent i il·lògic, es poden organitzar festes majors, concerts i altres activitats, que ens sembla bé, però no podem fer un acte d’entrega d’orles limitat a famílies respectant totes les mesures de prevenció: distància, grups bombolla, mascareta...”.

Les famílies afectades s’han posat en contacte amb l’ajuntament per organitzar actes alternatius

Per la seua banda, el president de l’Ampa de l’institut Manuel de Pedrolo de Tàrrega, Joan Palou, va opinar que “no té cap sentit aquesta normativa, entenem que hi hagi limitacions però haurien de ser les mateixes que s’apliquen en altres activitats”. Palou va afegir que “l’any passat, a l’institut, vam fer l’entrega d’orles a l’exterior de la pista i aquest any no ens deixen quan sí que permeten altres actes, és incongruent”.

Amb tot, les famílies d’aquest institut han ideat una forma alternativa i no en directe de gaudir, en la mesura que sigui possible, de la cerimònia amb els fills. .

Així doncs, la festa s’ha previst al centre, només amb professors i alumnes com estableix la normativa, i els pares i mares busquen un espai privat on reunir-se per seguir l’acte en streaming. Per la seua banda, Sònia Ramon, una de les mares d’alumnes de sisè de Primària de l’escola Jacint Verdaguer de la capital de l’Urgell, va argumentar que “només demanem poder acompanyar-los i compartir amb ells aquest dia especial, amb totes les mesures sanitàries”.

Les famílies afectades s’han posat en contacte amb l’ajuntament per organitzar actes alternatius. En aquest sentit, el regidor d’Educació, Xavier Rossell, va puntualitzar que “l’entrega d’orles sí que aconseguirà la presència de mestres i alumnes”. Pel que fa a l’acte alternatiu per a pares, va avançar que estudien la possibilitat de cedir algun equipament municipal encara que “no podrà ser per entregar orles perquè la normativa ho prohibeix. Seria per a un altre tipus d’acte”.

tracking