SEGRE

DEMOGRAFIA BALANÇ

¿El confinament ha suposat un augment de la natalitat a Lleida?

977 nadons els primers quatre mesos del 2021 || El desembre del 2020 va marcar mínims històrics després de la pandèmia

Sala de neonatologia a l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida.

Sala de neonatologia a l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida.ICS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La caiguda de la natalitat ha estat una constant els últims anys a les comarques lleidatanes, més marcada arran de la crisi econòmica del 2008. Amb l’arribada de la Covid, aquest descens s’ha mantingut, fet que constata que el confinament decretat fa un any i mig no va contribuir a un augment dels naixements.

Segons l’última estadística de l’INE, sobre l’estimació mensual de naixements, la natalitat ha caigut més d’un 14% des de començaments d’any. Concretament, entre els mesos de gener i abril van nàixer 977 nadons a la província de Lleida, davant dels 1.137 del mateix període de l’any passat.

Així mateix, les dades de l’INE mostren que el mes de desembre passat, quan ja s’havien complert nou mesos de pandèmia, els naixements van registrar el seu mínim històric, amb un total de 227 a les comarques de Ponent i del Pirineu, prop d’un 16% menys que el mateix mes del 2019. El que sí que apunta l’estadística és que els naixements han anat remuntant amb el pas dels mesos aquest any.

Si el gener van nàixer 214 nadons, aquesta xifra va anar repuntant fins al mes d’abril, en el qual es van registrar 264 naixements. Durant tot l’any passat, les comarques lleidatanes van comptabilitzar un total de 3.345 naixements, un 4% menys que un any abans.

En el conjunt de l’Estat, els naixements també continuen amb la tendència a la baixa accelerada per la pandèmia, amb 105.141 nens i nenes nascuts en els quatre primers mesos d’enguany, un 6% menys que entre gener i abril del 2020 però una caiguda del 47,3% respecte al mateix període del 2016.

tracking