SEGRE

Volkswagen anuncia quan deixarà de fabricar cotxes amb canvi manual

Càrrega d’un vehicle elèctric.

Càrrega d’un vehicle elèctric.PIQSELS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Al llarg dels últims mesos, les principals marques han anat anunciant la data a partir de la qual només fabricaran cotxes elèctrics. I és que el 2035 quedarà prohibida la matriculació de vehicles de combustibles fòssils.

Amb la desaparició dels vehicles que funcionen amb gasolina o gasoil, també s’acabarà el canvi de marxes manual, ja que els cotxes elèctrics no tenen caixa de canvis ni embragatge.

Volkswagen ha anunciat que a partir de 2030, cinc anys abans que es prohibeixi la venda de cotxes nous de combustió interna, només comercialitzarà models amb canvi automàtic i sense pedal d’embragatge. La transformació es farà de manera gradual i s’anirà aplicant a diferents gammes de la marca començant per la tercera generació del Tiguan. Aquest model serà el primer que passarà a oferir-se només amb transmissió automàtica el 2023, el mateix any en què el Passat deixarà d’oferir-se amb caixa de canvis manual, seguint la tendència del mercat que cada vegada demanda menys vehicles amb canvi manual.

Volkswagen ha matisat que la resta de models disposaran de l’opció de caixa de canvis manual fins 2030.

tracking