SEGRE

EDUCACIÓ LLENGUA

La Ribagorça, a estudi

Impulsen un projecte per recuperar la toponímia i terminologia de la zona || Coordinat pel professor de la UdL Jordi Suïls

El coordinador del projecte i professor de la UdL Jordi Suïls.

El coordinador del projecte i professor de la UdL Jordi Suïls.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Xarxa Vives d’Universitats i l’Institut Ramon Muntaner promouen un treball d’investigació que provarà de recuperar la terminologia del paisatge de l’Alta Ribagorça. Es tracta d’una iniciativa del Centre d’Estudis Ribagorçans que ha rebut 10.000 euros de la línia d’ajuts per a la investigació Creu Casas Sicart. El projecte, coordinat pel professor del departament de Filologia i Comunicació de la Universitat de Lleida (UdL) Jordi Suïls, té com a gran objectiu estudiar la toponímia i el patrimoni de zones despoblades per evitar-ne la desaparició amb el pas del temps.

A més, pretén rescatar terminologia i vocabulari en desús mitjançant la creació d’un portal digital que s’obrirà al públic. Segons els promotors del projecte, aquest lèxic “serà d’utilitat en l’elaboració de mapes i cartografies”, així com per a l’educació en instituts i universitats.D’aquesta manera, l’estudi inclourà entrevistes a habitants de la Ribagorça i s’acompanyarà de fonts documentals històriques de patrimoni oral de la zona. La Xarxa Vives d’Universitats i l’Institut Ramon Muntaner convoquen anualment els ajuts Creu Casas Sicart en l’àmbit local i comarcal per a personal docent i investigadors de les universitats.

Compta amb la col·laboració de la conselleria d’Investigació i de Cultura i els projectes finançats, oberts a qualsevol àmbit de coneixement, han de presentar propostes d’aplicabilitat i retorn social dels resultats, així com tenir el marc de referència en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides.

tracking