SEGRE

TRIBUNALS BANDA LLATINA

Ultimen un acord per condemnar una vintena de membres de Los Trinitarios

Imatge del material confiscat a la banda el novembre del 2011.

Imatge del material confiscat a la banda el novembre del 2011.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Fiscalia i els advocats d’una vintena d’acusats de formar part de la banda llatina Los Trinitarios han ultimat aquests dies un acord que s’ha de fer oficial dilluns vinent davant de l’Audiència Provincial de Lleida. Pel que sembla, i segons fonts judicials, se’ls imposaran penes que van de l’any i mig de presó fins als cinc anys. Tots ells van ser detinguts a finals de novembre del 2012 per la Guàrdia Civil en la que en aquell moment va ser l’operació més gran contra la banda llatina coneguda com a Los Trinitarios efectuada a l’Estat.

Els agents van efectuar almenys 18 detencions a Lleida (cinc a Tàrrega, una a Anglesola i una dotzena a la ciutat de Lleida) i un total de 26 a tot Espanya. La majoria dels arrestats tenien entre 18 i 25 anys i eren originaris de la República Dominicana.

Els agents van decomissar un arsenal de drogues, armes i els estatuts de la banda que regulaven fins i tot el llenguatge que calia utilitzar pels seus membres. Entre els detinguts hi havia dominicans, veneçolans, cubans i un espanyol i el capitost de l’organització, que en el moment de la detenció ostentava el càrrec de Suprem de Catalunya i que residia a la capital del Segrià.

L’acord s’ha de ratificar dilluns davant de l’Audiència.

tracking