SEGRE

ECONOMIA TRIBUTS

La Paeria tramita dos-centes al·legacions de veïns de l'Horta afectats pel 'cadastràs'

Del total de 397 queixes rebudes i 79 s’han retornat al no correspondre a aquesta regularització || Al·leguen errors en les valoracions d’Hisenda de construccions que fins ara no tributaven IBI

Hisenda ha valorat aquest cobert fet amb plàstics en 3.168 €.

Hisenda ha valorat aquest cobert fet amb plàstics en 3.168 €.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria ha atès 397 veïns de l’Horta, una mitjana de sis al dia, afectats pel cadastràs, la revisió cadastral del ministeri d’Hisenda que fa tributar Impost sobre Béns Immobles (IBI) a centenars de construccions agrícoles que fins ara n’estaven exemptes. Del total d’atencions, es van acabar presentat 200 al·legacions a la Gerència Territorial del Cadastre, que en va retornar 79 perquè es gestionessin des del departament municipal d’Economia, ja que no corresponien a supòsits de regularització i que actualment s’estan resolent, segons fonts municipals.

La tasca de l’oficina d’atenció a afectats pel cadastràs és aclarir dubtes als contribuents sobre la revisió cadastral i, en cas de disconformitat, facilitar-los un imprès perquè explicitin les al·legacions, segellar-les i traslladar-les al Cadastre. Aquest servei ja no està actiu, malgrat que el consistori assegura que encara atén alguna persones. A més, l’ajuntament també ha prestat atencions telefòniques, no comptabilitzades en aquestes 397 citades.

Un afectat assegura que ja estan arribant respostes del Cadastre que rebutgen les al·legacions

Les queixes esgrimides pels veïns afectats van des d’errors en el càlcul de la superfície, l’aplicació del mòdul d’IBI urbana a construccions rústiques fins a tributació del 100% en coberts quan hauria de ser del 50%. Per exemple, tal com va publicar aquest diari, un veí va expressar disconformitat perquè el Cadastre va valorar en 3.168 euros, com un magatzem, un cobert fet amb plàstics, i ahir va assegurar que encara no li han respost l’al·legació. No obstant, segons va explicar la Paeria, les queixes majoritàries són a causa del pagament de la taxa de seixanta euros per la regularització de cada construcció no declarada.

La Gerència Territorial del Cadastre va enviar de manera esglaonada al voltant de 3.800 notificacions sobre la falta de declaració d’alteracions en construccions al terme municipal de Lleida, tant d’immobles d’urbans com de rústics. El president de la comissió de l’Horta de la Federació d’Associacions de Veïns, Salvador Solsona, va afirmar que hi ha residents a l’Horta que encara no han rebut cap notificació, per la qual cosa preguntaran al Cadastre per evitar que hagin estat extraviades i després els arribi una carta reclamant-los un pagament amb interessos. A més, va recordar que la FAV també es va oferir a assessorar els afectats i un d’ells va apuntar que algunes persones ja han rebut la denegació de les reclamacions.

Abocaments de runa en camps de fruiters a Copa d’Or Un agricultor de la partida de Copa d’Or denuncia que troba de manera periòdica runa i altres residus al seu camp de fruiters, com mostra la imatge superior. L’afectat va explicar que la finca està situada al peu del camí, de manera que resulta fàcil que persones incíviques tirin escombraries a la zona, en lloc dels contenidors o a la deixalleria. Els abocaments il·legals són habituals a l’Horta i la incidència majoritària de les quals registra el vigilant que patrulla per les partides.

tracking