SEGRE

URBANISME PROJECTES

Llum verda del Govern a la zona comercial de Torre Salses, al cap de quasi 3 anys de tràmits

L’ajuntament, que haurà de modificar uns punts tècnics, preveu aprovar el projecte al ple del setembre || Tindrà 55.000 metres quadrats de superfícies mitjanes projectades entre la Bordeta i Magraners

La zona de Torre Salses entre Magraners i la Bordeta on es preveu una zona comercial.

La zona de Torre Salses entre Magraners i la Bordeta on es preveu una zona comercial.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La comissió territorial d’Urbanisme de la Generalitat va donar ahir llum verda a la modificació del pla parcial de la futura zona comercial de 55.000 metres quadrats de superfícies mitjanes projectada a Torre Salses, entre la Bordeta i Magraners, després de gairebé tres anys de tràmits. Ara haurà de ser aprovat per la comissió d’Urbanisme de l’ajuntament i posteriorment pel ple de la Paeria. Aquest document va ser aprovat el març del 2017 per la junta de govern local, que el va enviar a la comissió territorial d’Urbanisme. Ara, un any més tard, la Generalitat ha donat el vistiplau i el remetrà a la Paeria, amb una sèrie de prescripcions i modificacions tècniques, perquè pugui ser aprovat pel ple.

El tinent d’alcalde Fèlix Larrosa va explicar que quan els arribi l’expedient “hem de definir les rasants, els perfils longitudinals i transversals i els esquemes de les xarxes de serveis d’un dels accessos a la zona comercial”.

Calvet va avalar fa un mes el vial d’accés a la zona comercial, que prolongarà l’Ll-11 i el carrer Palauet

Posteriorment, va assenyalar que firmaran el conveni amb els promotors que invertiran en la zona, i va confiar que el pròxim mes de setembre puguin presentar el pla parcial a la comissió d’Urbanisme perquè el ple de la Paeria d’aquell mateix mes l’aprovi definitivament.

Per la seua part, fonts pròximes a la promotora que preveu ubicar l’esmentada àrea comercial, Eurofund Parc Lleida, van celebrar que “a la fi” la Generalitat hagi donat el vistiplau al pla “després de tant de temps”.

La modificació urbanística va plantejar ampliar la superfície màxima per a usos comercials de 15.166 a 60.773 m². El nombre total d’habitatges augmenta (de 1.099 a 1.433), però es redueixen els unifamiliars (de 446 a 74) i es creen 509 habitatges de protecció oficial.

A més d’aquest projecte, el conseller de Territori, Damià Calvet, va donar el vistiplau fa un mes al vial que dóna accés a la zona comercial. És la prolongació de l’actual entre l’Ll-11 i el carrer Palauet i que connectarà el centre urbà amb Cappont, la Bordeta, Magraners i la variant sud, a més de servir d’accés a Lleida des de les Garrigues o l’Eix del Ebre i reduir el trànsit per Miquel Batllori.

La promotora va pactar amb la Paeria aportar un total d’1,4 milions d’euros per a la construcció del vial d’accés, que costaria 2,4 milions. La companyia va apuntar així mateix que ja tenen a punt el projecte d’un vial secundari d’accés des del carrer Almeria.

tracking