SEGRE

SUCCESSOS EFEMÈRIDE

"No em vull morir sense saber almenys on és el meu fill"

Aquest any es compleixen dos dècades de la desaparició del lleidatà José Cabrera Hidalgo || Segons els Mossos, no hi ha novetats del cas ni sospites en ferm

María Hidalgo sosté una imatge del seu fill, del qual es va trobar el cotxe el 1999 al canal de Seròs.

María Hidalgo sosté una imatge del seu fill, del qual es va trobar el cotxe el 1999 al canal de Seròs.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Fa gairebé dos dècades que María Hidalgo no sap res del seu fill. I és que a José Cabrera Hidalgo se li va perdre la pista el Nadal del 1998 quan va anar a Benavent de Segrià a vendre un habitatge. “Ja no va tornar mai a casa meua. Estic convençuda que el van matar i el van fer desaparèixer. No em vull morir sense saber on és el meu fill”, clama María, una veïna de Pardinyes de 82 anys. El primer indici des que va ser vist per última vegada va aparèixer tres mesos després, el març del 1999, quan es va trobar el vehicle de José, buit, al canal de Seròs, entre el barri lleidatà de la Bordeta i Albatàrrec. “Des d’aleshores els Mossos l’han buscat per tots els llocs i ens han trucat fins a tres vegades per prendre’ns mostres de l’ADN, però res”, recorda María.

La investigació va apuntar el 2010 un possible sospitós, Albert Calderó Pibrall, condemnat a trenta anys de presó per l’assassinat d’un jubilat l’any 2000. De fet, el 2010 es va escorcollar a la recerca del cos de José Hidalgo una finca a la partida de Torres de Sanui de Lleida en la qual pel que sembla hauria residit un temps Calderó. Però el resultat va ser negatiu. La causa fins i tot es va reobrir l’any passat al trobar suposats nous indicis i Calderó va ser interrogat, però va tornar a negar de nou els fets i va acabar quedant en llibertat per aquests fets.

Segons van explicar els Mossos d’Esquadra a aquest diari, no hi ha novetats en el cas ni tampoc sospites en ferm, per la qual cosa se segueix a l’espera que puguin aparèixer nous indicis. “Una cosa així és molt dura. No l’hi desitjo a ningú. Per això li demano a la policia, si us plau, que el trobin.”

Actualment, la policia autonòmica té obertes una quinzena de denúncies per persones desaparegudes durant els últims divuit anys a les comarques lleidatanes de les quals es desconeix el parador. Durant l’any passat, els Mossos d’Esquadra van registrar a Ponent un total de 211 denúncies per desaparicions, de les quals 206 persones van ser trobades amb vida i en tres casos més ja estaven mortes.

Així mateix, segons el departament d’Interior de la Generalitat, en el conjunt de Catalunya es van comptabilitzar 4.290 denúncies per persones desaparegudes el 2017.

tracking