SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Condemnat a set mesos de presó per clavar una pallissa a la seua parella en ple carrer a Lleida

Va fer baixar per força la víctima d’un autobús agafant-la del coll i li va donar cops de puny i puntades de peu || Una ciutadana va intervenir per frenar l’agressió

Imatge d’arxiu d’una protesta contra la violència masclista.

Imatge d’arxiu d’una protesta contra la violència masclista.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida ha condemnat a set mesos de presó un acusat de clavar una pallissa a la seua companya sentimental en ple carrer, una agressió que va obligar a intervenir una ciutadana i els Mossos d’Esquadra. D’aquesta forma, el tribunal confirma la sentència dictada en primera instància pel Jutjat Penal 1 de Lleida que va condemnar el processat, a més de set mesos de presó per un delicte de maltractament en l’àmbit familiar, a la privació del dret a la tinença i portament d’armes durant dos anys i la prohibició d’atansar-se o comunicar-se amb la víctima durant un any i set mesos.

La defensa de l’acusat va recórrer la sentència de primera instància al considerar que no va ser un delicte de violència de gènere sinó una agressió mútua entre els dos membres de la parella quan es trobaven ebris, per la qual cosa va sol·licitar que se li imposi una pena per un delicte lleu de lesions. Tanmateix, l’Audiència, tal com va fer el Jutjat Penal, basa la seua decisió en el testimoni d’una ciutadana que va presenciar els fets. Segons el seu relat, la dona, a l’aparcar el vehicle, va veure l’acusat agafar pels cabells una dona, que cridava i plorava, i la feia baixar d’un autobús, clavant-li diversos cops de puny i puntades de peu, i va arribar a tirar-la a terra i posar-se-li a sobre mentre l’agafava pel coll. En aquell moment, aquesta ciutadana es va atansar a l’agressor per demanar-li que deixés anar la víctima, però ell se li va encarar i ella va decidir trucar als Mossos d’Esquadra. A l’arribar al lloc, un dels agents va veure que la víctima presentava blaus al coll. La dona es va negar a denunciar els fets i va assenyalar que només havia sigut una discussió quan tots dos estaven borratxos. Tanmateix, l’Audiència descarta aplicar un atenuant d’embriaguesa ja que, afirma, l’acusat va dir haver consumit “dos xupitos” i dos “cigalons”, un consum que, per al tribunal, “es desconeix si va poder disminuir les facultats” de l’ara condemnat.

Ponent acumula més de 900 denúncies per violència masclista Els Mossos d’Esquadra han registrat més de 900 denúncies a les comarques de Ponent per violència masclista entre els mesos de gener i octubre d’aquest any. Segons les dades de la policia autonòmica, en aquest període s’han comptabilitzat un total de 772 denúncies per violència en l’àmbit de la parella a les regions de Ponent i del Pirineu. Així mateix, s’han efectuat 227 detencions i han atès 760 víctimes. A aquestes actuacions cal sumar unes altres 149 denúncies de dones que han patit violència en l’àmbit de la llar a mans d’algun familiar. Fins al mes d’octubre, els Mossos han detingut 39 persones per violència familiar a les comarques lleidatanes, cinc d’elles menors d’edat, i han atès 179 víctimes. L’any passat, es van conèixer més de mil casos.

tracking