SEGRE

SEGURETAT POLICIA LOCAL

La Urbana perd 33 agents en una dècada i ara se'n jubilaran anticipadament 12 més

La Paeria preveu augmentar les trenta places incloses a les oposicions d’aquest any per compensar-ho || A més, una quarta part es reservaran per a altres forces policials, d’incorporació immediata

Imatge d’agents en formació durant l’última celebració de Santa Cecília.

Imatge d’agents en formació durant l’última celebració de Santa Cecília.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Guàrdia Urbana perdrà aquest any una dotzena d’efectius a causa de l’entrada en vigor del decret que permet als membres d’aquest cos jubilar-se a partir dels 59 anys, sempre que n’acreditin 37 d’activitat laboral i un mínim de 15 cotitzats al cos. Aquesta reducció se suma als 33 agents que ha perdut durant els últims anys a causa de les retallades que ha aplicat el Govern central a la reposició de les places vacants de funcionaris a causa de la crisi econòmica. Ara, la Policia Local compta amb 214 integrants, quan fa deu anys va arribar a tenir-ne 247. Tenint en compte les dotze noves baixes que hi haurà per jubilació anticipada –situació que afecta de forma generalitzada totes les policies locals (a Mollerussa se’n jubilen 7)– la pèrdua d’efectius és de gairebé un 20%.

Davant d’aquesta situació, fonts municipals van indicar ahir que la Paeria preveu ampliar la convocatòria de places de la Urbana que va anunciar per a aquest any. L’alcalde, Fèlix Larrosa, va afirmar el 22 de novembre, amb motiu de la festivitat de Santa Cecília, patrona de la Policia Local, que es convocarien una trentena de places. No obstant, ara l’equip de govern està buscant alternatives per augmentar-ne el nombre. A més, al voltant de la quarta part (set o vuit) seran de mobilitat interadministrativa, és a dir, destinades a agents d’altres cossos policials, com els Mossos d’Esquadra, o d’altres policies locals. Aquest sistema permet que els agents puguin incorporar-se de manera immediata, ja que no han de passar pel curs de l’Acadèmia de Policia de Mollet, que dura un any.

Aquest assumpte va ser un dels que es van tractar a la reunió de la taula de la Guàrdia Urbana que es va celebrar dimecres, en la qual el sindicat Asigull, que va aconseguir la majoria en les últimes eleccions, va insistir en la necessitat de millorar l’uniforme dels agents en general, ampliant el pressupost dedicat a aquest objectiu, i dels motoristes en particular, després que la Inspecció de Treball dictés una resolució que conclou que no tenen l’uniforme necessari per patrullar amb moto. Segons aquest sindicat, els representants de la corporació van indicar que Treball s’ha basat en un informe erroni de la mútua i ara li’n remetran un altre.

Asigull també va sol·licitar canvis en els criteris que utilitza la prefectura per imposar hores extres forçoses quan no hi ha prou voluntaris per cobrir un servei, així com modificacions en l’assignació de destinacions provisionals dins del cos. A més a més, Asigull i Csif van anunciar que presentaran una proposta de nou reglament de la Urbana.

Interior crea una borsa de policies locals per agilitzar la seua incorporació La conselleria d’Interior ultima una solució a la lentitud que suposa per als ajuntaments la incorporació de nous agents de Policia Local, arran de la sol·licitud de molts municipis per l’augment de la inseguretat ciutadana. El director general d’Administració de la Seguretat, Jordi Jardí, va explicar ahir que pròximament es crearà una borsa d’aspirants a agents policials que, a través d’un únic procés de selecció, es puguin anar formant a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), cosa que estalviaria als consistoris “mesos i mesos” de procediments administratius. “Quan un ajuntament vulgui un policia el tindrà treballant al carrer al cap de pocs mesos, fet que reduirà el temps d’incorporació gairebé a la meitat”, va assegurar Jardí. En aquest sentit, es calcula que des que s’inicien els tràmits en un ajuntament fins que un agent de policia arriba al carrer passen fins a dos anys.

tracking