SEGRE

Dos anys de presó per abusar sexualment en grup d'una discapacitada a Lleida

Algunes de les integrants de Marea Lila, en la manifestació d’ahir.

Algunes de les integrants de Marea Lila, en la manifestació d’ahir.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Audiència de Lleida ha condemnat avui a dos anys de presó un dels acusats de participar en un abús sexual en grup a una discapacitada intel·lectual a Lleida. El segon acusat ha estat absolt del delicte d'abús sexual i el tercer implicat ja va ser condemnat pel jutjat de Menors perquè no tenia els 18 anys quan es van produir els fets, encara que la pena no va transcendir.

La Fiscalia sol·licitava sengles condemnes de set anys de presó per als dos veïns de Lleida, de 26 i 19 anys, acusats d’abusar sexualment d’una dona amb discapacitat intel·lectual el maig del 2017. Els fets es van produir quan la dona es va dirigir al costat dels tres investigats a l’habitatge del menor després de conèixer-se en un bar de l’avinguda Alcalde Porqueres. Va ser allà on es van produir els abusos, encara que les versions dels acusats i la dona eren totalment contradictòries. Els tres homes sempre van mantenir que van tenir sexe en grup amb el consentiment de la jove i fins i tot van arribar a prendre’n imatges. Ella, en canvi, va assegurar que va ser forçada.

Els dos homes van estar empresonats preventivament durant mig any. El jutjat d’Instrucció número 1 de Lleida va decretar-ne l’ingrés a presó després de la detenció, però els va deixar en llibertat amb càrrecs el novembre d’aquell any al considerar que no hi havia risc de fuga, de reincidència o de destrucció de proves. Tanmateix, el jutge va decretar mesures cautelars com compareixences els dies 1 i 15 de cada mes i la prohibició d’abandonar Espanya.

La sala ha tingut en compte l'atenuant de confessió ja que el condemnat va reconèixer les relacions sexuals amb la noia, tot i que declarar que van ser consentides, i que la disminució de la noia és "difícil" de veure a simple vista, "depenent del contingut de la conversa i la capacitat del seu interlocutor". A més, afegeix la sentència, la noia no presentava cap lesió en l'examen mèdic que se li va practicar.

tracking