SEGRE

POLÍTICA LA NOVA CORPORACIÓ

La Paeria habilitarà un centre per als temporers la setmana que ve

Ja compta amb els cinc tècnics i està pendent de determinar el local on s’ubicarà || L’anterior govern havia decidit no prestar aquest servei aquest estiu

El tripartit es posa a caminar - Els principals membres del nou govern van mantenir ahir al matí la primera reunió després que les assemblees del Comú i d’ERC van aprovar l’acord, que ahir va ser validat per l’executiva de JxCat. Per ERC  ...

El tripartit es posa a caminar - Els principals membres del nou govern van mantenir ahir al matí la primera reunió després que les assemblees del Comú i d’ERC van aprovar l’acord, que ahir va ser validat per l’executiva de JxCat. Per ERC ...J.M.A

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nou govern de la Paeria posarà en marxa la setmana vinent un centre d’atenció a temporers, després que aquest any l’anterior govern socialista hagués optat per deixar de prestar aquest servei a l’entendre que és una competència de la Generalitat.

L’alcalde, Miquel Pueyo, va explicar ahir a aquest diari que ja compten amb els cinc tècnics contractats a través de les subvencions del Servei Català d’Ocupació (SOC). Aquesta contractació ha estat possible després que el seu antecessor, Fèlix Larrosa, atengués la seua petició d’acollir-se a aquest programa d’ajuts durant el període posterior a les eleccions municipals, en què va continuar sent alcalde en funcions fins a la constitució del nou ple el dia 15 passat.

Pueyo va detallar que els tècnics començaran a treballar a començaments de juliol i que tres d’ells ho faran atenent i assessorant els temporers al carrer, mentre que els altres dos estaran al centre d’atenció. Precisament, queda per resoldre on serà ubicat aquest servei, que en anys anteriors comptava amb equipaments com dutxes o consigna per guardar els estris dels temporers.

Fonts municipals van indicar, en aquest sentit, que sospesen un parell d’opcions alternatives, però van garantir que en tot cas la primera setmana de juliol estarà operatiu. L’estiu passat, la seu va ser un dels pavellons de la Fira.

El nou govern local i el de la Generalitat escenificaran la seua cooperació en la posada en marxa d’aquest dispositiu amb un acte que tindrà lloc el proper 18 de juliol, en el qual està prevista la participació de la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, i la del de Treball, Chakir el Homrani.

Precisament, aquest fet contrasta amb la tensió que en anys anteriors hi ha hagut entre la Paeria i la Generalitat per l’atenció als temporers, ja que l’ajuntament sempre destacava que havia d’assumir amb fons propis la major part del cost d’aquest servei perquè l’administració autonòmica se’n desentenia malgrat tenir caràcter supramunicipal.

tracking