SEGRE

MOBILITAT SERVEI

Uns 14.000 lleidatans ofereixen cotxe per a viatges compartits a BlaBlaCar

Hi ha 55.743 persones registrades com a usuaris i el trajecte més usual és a Barcelona

La pàgina de viatges compartits de la plataforma BlaBlaCar.

La pàgina de viatges compartits de la plataforma BlaBlaCar.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 55.700 lleidatans estan registrats com a usuaris de la plataforma BlaBlaCar de viatges amb cotxe compartits, dels quals una quarta part (gairebé 14.000) són conductors i la resta, passatgers. Un 35% dels viatges amb origen a Lleida són a Barcelona, que de fet és el trajecte més habitual a Catalunya i el quart a tot l’Estat.

L’alt cost d’un bitllet de tren o la mala connexió de Lleida amb altres ciutats (València, per exemple), fa que molts lleidatans decideixin viatjar amb cotxe compartit i la plataforma més habitual per fer-ho és BlaBlaCar. Segons l’empresa, hi ha 55.743 usuaris lleidatans registrats, dels quals una quarta part són conductors (gairebé 14.000) i la resta, només passatgers.

Els itineraris més habituals amb sortida o parada a Lleida són a Barcelona, Saragossa, Madrid, València i el Prat de Llobregat. La firma indica que “entre el 2018 i el 2019 l’activitat a la província ha augmentat un 10%” i que només aquest mes d’agost s’han ofert més de 10.000 places amb destinació a Lleida.

“El principal motiu per compartir cotxe és l’estalvi”, va explicar la directora de comunicació de l’empresa, Itziar García, encara que va dir que també compten el respecte al medi ambient i el fet de viure aquesta experiència. I és que la majoria d’usuaris lleidatans coincideixen que el bitllet d’Avant o AVE és molt car i el Regional fins a Barcelona, que costa més o menys com el BlaBlaCar (una mica més de deu euros), massa lent.

El 35% dels viatges amb origen Lleida tenen destinació a Barcelona. El trajecte entre Lleida i Barcelona és el més habitual a Catalunya i el quart a l’Estat espanyol, després de Madrid-València, Màlaga-Granada i Madrid-Múrcia. Respecte als viatges més usuals a Catalunya, després de Lleida-Barcelona, el segueix Barcelona-Madrid, Barcelona-València, Barcelona-Saragossa, Barcelona-Tàrrega, Lleida-Saragossa, Barcelona-Terrassa, Barcelona-Tarragona, Barcelona-Girona i Barcelona-Igualada.

L’empresa assenyala també que “cada vegada hi ha més usuaris de pobles petits, ja que tenen menys connexions directes amb altres ciutats”. Sobre això, explica que si un usuari d’un poble, per exemple Juneda, vol anar a Barcelona, l’aplicació avisarà conductors que facin el trajecte sense que la desviació sigui superior als quinze quilòmetres.

BlaBlaCar compta amb uns vuitanta milions d’usuaris a tot el món.

tracking