SEGRE

TRIBUNALS VIOLÈNCIA FAMILIAR

Prohibeixen a una lleidatana atansar-se al fill per pegar-li després de drogar-se

L’Audiència diu que la mare no pot estar a menys de 100 metres del nen, de tan sols 4 anys || L’agredia gairebé cada dia després de prendre una beguda al·lucinògena

El cas és investigat pel jutjat d’Instrucció 4.

El cas és investigat pel jutjat d’Instrucció 4.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida ha prohibit a una lleidatana atansar-se al seu fill de 4 anys després que hagi estat acusada de maltractar-lo i pegar-li gairebé diàriament. D’aquesta forma, confirma la mesura presa pel jutjat d’Instrucció número 4 de Lleida, que investiga el cas, i ha imposat una ordre d’allunyament a la mare, que no pot estar a menys de 100 metres del nen. El jutge aprova aquest allunyament després que la dona hagi estat acusada pels seus propis fills i el pare d’agressions verbals i físiques als menors. Segons la interlocutòria de l’Audiència, a què ha tingut accés aquest diari, testimonis van declarar que feia un any que la mare veia vídeos relacionats amb l’ayahuasca, una beguda al·lucinògena utilitzada a Llatinoamèrica en ritus cerimonials. En les seues declaracions, explicaven que la mare utilitzava expressions com que “té un canal obert al cel” i que “tornarà l’era glacial d’aquí a deu anys i aniquilarà qui no tingui el seu nivell espiritual”. Tot això, constatant, segons la denúncia, que la dona es mostrava “més agressiva” amb els fills.

El nen de 4 anys va assenyalar que la seua mare “li cridava, l’agafava del coll, l’empenyia i el tirava a terra”. Episodis que segons la denúncia es produïen “gairebé diàriament” i que van ser confirmats pel pare dels menors, que va assenyalar que el canvi d’actitud de la dona s’havia donat l’últim any, quan havia començat a veure aquests vídeos. Tant la Fiscalia com l’acusació particular acusen la dona de dos delictes de maltractament habitual en l’àmbit familiar i dos delictes més de maltractament domèstic. El judici se celebrarà de forma imminent, segons explica la interlocutòria de l’Audiència Provincial. Per aquesta raó, els magistrats acorden mantenir l’ordre d’allunyament respecte al nen, mentre que una mesura similar relativa a una altra filla va ser retirada a petició de la víctima. El tribunal no impedeix que la dona pugui comunicar-se amb els seus fills, ja que no hi ha prohibició de comunicació.

Augmenten un 20% les causes de fills maltractats pels seus pares Els jutjats lleidatans van investigar l’any passat més de 300 casos de violència familiar ocorreguda a Ponent. En 98 d’aquests casos, les víctimes que patien el maltractament eren els fills dels investigats, un 21% més que el 2017. També van augmentar les causes per pares víctimes de violència per part dels fills, amb 68 casos davant els 62 d’un any abans. Així mateix, 13 víctimes més eren néts dels seus agressors i 21, avis. Segons l’última Memòria de la Fiscalia de Lleida, els tribunals van atorgar un total de 52 ordres de protecció a víctimes de violència en l’àmbit de la llar a la província de Lleida. Les dades reflecteixen que només es concedeixen tres de cada deu ordres de protecció sol·licitades, ja que en tot l’any passat es van tramitar un total de 168 peticions.

tracking