SEGRE

TRIBUNALS AUDIÈNCIA

Més de 20 mossos declararan pel crim d'Acadèmia

El judici comença dilluns amb la selecció del jurat popular || Jordi Lanuza s’enfronta a una petició de 22 anys de presó

L’acusat, en un judici en què va ser condemnat el 2005.

L’acusat, en un judici en què va ser condemnat el 2005.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 20 agents dels Mossos d’Esquadra i una vintena de testimonis declararan la propera setmana al judici pel crim del carrer Acadèmia. La vista a l’Audiència de Lleida començarà dilluns amb la selecció del jurat popular, que haurà de determinar si Jordi Lanuza va ser la persona que va matar Amparo Soler Betés, una funcionària d’Ensenyament de 61 anys, al seu habitatge del carrer Acadèmia el 17 de febrer de l’any 2017. L’acusat, que està previst que declari dimarts, s’enfronta a una petició de fins a 22 anys i mig de presó, que és el que demana l’acusació particular per un delicte d’assassinat. En canvi, la Fiscalia sol·licita 15 anys de presó per un delicte d’homicidi, mentre que la defensa demanarà l’absolució. Lanuza, que va ser detingut quatre mesos després del crim, sempre ha negat ser l’autor.

El judici, segons el calendari previst, s’allargarà fins al dilluns 14 amb les conclusions de les parts. Serà llavors quan els membres del jurat es tancaran a deliberar. Durant la vista també tindrà lloc el visionament dels diferents enregistraments de les càmeres de seguretat que situarien l’acusat, instal·lador de fibra òptica, a les proximitats de l’habitatge de la víctima a la franja horària en la qual es va cometre el crim. Un altre indici incriminatori són les restes de l’ADN del processat trobades en uns pantalons de la víctima.

tracking