SEGRE

MEDI AMBIENT PAERIA

Detecten més de 50 cultius okupes en finques municipals

Pagesos que “conreen més del compte”, segons Talamonte || Lleugera millora de l’empresa de jardineria per l’advertència

Els assistents a la comissió territorial de l’Horta d’ahir.

Els assistents a la comissió territorial de l’Horta d’ahir.AJUNTAMENT DE LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria ha detectat una cinquantena de cultius okupes en finques forestals municipals. “Es tracta d’okupacions de finques, pagesos que han conreat més del compte”, va afirmar el tinent d’alcalde d’Habitatge i Transició Ecològica, Sergi Talamonte. Va assenyalar que han detectat aquesta situació en el marc de l’elaboració d’un pla tècnic de gestió i millora forestal i va destacar que ara han d’establir més detalladament els límits de les finques municipals per després decidir quines mesures prenen davant de les okupacions. En tot cas, va apuntar que ja han presentat el pla als grups municipals a la comissió de Política de la Gestió i Promoció de l’Habitatge i Transició Ecològica.

D’altra banda, Talamonte va dir que han notat una “petita millora” en l’empresa que gestiona el manteniment dels parcs i jardins de la ciutat, l’UTE Jardiners, que a l’agost va advertir de sancions si continuava incomplint el contracte al no mantenir operatius tots els regs de les zones verdes, fet que va causar la mortalitat d’arbres. L’edil va postil·lar que estan comptabilitzant quants dels arbres morts es poden atribuir a la seua “negligència”.

Estudien ampliar el servei de transport a demanda a l’Horta

El govern municipal va informar ahir a la comissió territorial de l’Horta dels aspectes de les ordenances fiscals relatius a aquesta zona, i l’edil de l’Horta, Joan Ramon Castro, va destacar la voluntat d’avaluar propostes de millora del transport a demanda a les partides. En aquest sentit, el vicepresident de la comissió, Josep Maria Baiget, va dir que l’objectiu és oferir els mateixos serveis a l’Horta que a la resta de la ciutat, situació que implica “treballar per ampliar els horaris i fer arribar el servei a més partides”. També es van presentar les bases de la quarta edició dels premis Horta de Lleida, que reconeixen persones, entitats o iniciatives per a la seua promoció. El termini per presentar candidatures s’obre el 18 de novembre.

tracking