SEGRE

Grup SEGRE, Premi Nacional de Comunicació

Juntament amb Ramon Besa, Tomàs Alcoverro, Cinto Niqui, 'Merlí', Mediapro i 'Crític'

Grup SEGRE, Premi Nacional de Comunicació

Grup SEGRE, Premi Nacional de Comunicació

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Grup Segre, que edita a les Terres de Ponent el diari SEGRE, gestiona també SEGRE.com i el canal Lleida Televisió, ha estat distingit amb el Premi Nacional de Comunicació en la categoria de proximitat. Segons el jurat, el grup converteix la proximitat "en un valor del periodisme, no tant per la proximitat geogràfica, que també, com per la proximitat amb els fets que s'expliquen. Des del seu naixement ha destacat per aquesta vocació de proximitat amb iniciatives confluents. Cal destacar també la seva aposta per mantenir una completa xarxa de corresponsals al territori i adaptació als formats digitals”.

Cinto Niqui Espinosa, director de 'L'altra Ràdio' de Ràdio 4, ha estat distingit en la categoria de Radiodifusió. Així ho ha fet públic aquest dimarts el jurat de la XVIII edició dels guardons, que també han rebut la sèrie 'Merlí' en la categoria Televisió; el periodista Ramon Besa en la categoria de Premsa; el 'Crític' en Mitjans d'arrel digital i a Jaume Alemany Gas en la categoria de Publicitat.

El jurat també ha atorgat dues mencions honorífiques a Tomàs Alcoverro, per la seva llarga trajectòria com a corresponsal de 'La Vanguardia' a l'Orient Mitjà, i a la productora Mediapro, en reconeixement al seu lideratge en el sector audiovisual europeu. El lliurament dels premis tindrà lloc el 13 de novembre en un acte al Palau de la Generalitat.

El programa 'L'altra ràdio' de Ràdio 4 compleix 40 anys en antena i més de 2.300 emissions, sent el magazine amb més anys d'emissió de la radiodifusió catalana. Continua apostant per la divulgació de les noves tecnologies audiovisuals, la reflexió sobre el seu impacte a la societat i el coneixement de la història de les comunicacions. Cinto Niqui, "amb un to divulgatiu i un llenguatge radiofònic senzill, reflexiona setmanalment sobre l'ús i l'impacte en la societat de les TIC, considerades eines de transformació social", recullen en un comunicat.

La sèrie 'Merlí', de la productora Veranda, emesa inicialment amb gran acceptació de crítica i el públic de TV3, ha estat premiada en la categoria de Televisió. El jurat ha volgut reconèixer els seus continguts i plantejaments, indubtablement innovadors, que han interessat a tots els públics, però especialment els joves, que s'hi podien veure reflectits. 'Merlí' ha estat de les primeres grans sèries catalanes que, sense renunciar a un exigent nivell de qualitat, ha obtingut grans audiències i difusió a nivell internacional.

Pel que fa a la categoria de Premsa, el jurat ha reconegut Ramon Besa per la seva llarga i prolífica trajectòria professional en diversos mitjans. En la justificació de les distincions, qualifica el periodista esportiu de "diferent, amb registres redaccionals que van molt més enllà, ha esdevingut un referent de l'ofici pel seu caràcter independent, crític i ponderat, i la voluntat de posar-se al servei del lector". Besa ja ha rebut diversos premis i guardons, com ara el Premi Ciutat de Barcelona de periodisme, Premi Quim Regàs de Periodisme i el Premi Internacional de Periodisme Manuel Vázquez Montalbán.

En la categoria de Mitjans d'arrel digital, el jurat ha premiat el diari Crític pel seu periodisme alternatiu i de continguts informatius de profunditat i reflexió, basat en el model de "subscripció i nascut mitjançant crowdfunding", que ha aconseguit donar "visibilitat a temes silenciats per grans mitjans".

El jurat també ha reconegut Jaume Alemany, director de màrqueting de Damm, en la categoria de Publicitat per la innovació, l'activisme de marca i el compromís social, aconseguint que la seva proposta comunicativa tingui alhora impacte empresarial i transcendència social.

Uns guardons que reconeixen figures de la comunicació Els Premis es van crear l'any 1999 amb motiu dels 75 anys del naixement de les primeres emissions regulars de ràdio a Catalunya. L'objectiu dels guardons és reconèixer les aportacions més rellevants en el camp de la comunicació a Catalunya o en llengua catalana, tant si han estat realitzades per professionals com per qualsevol entitat pública o privada durant l'any anterior. Aquests premis també reconeixen trajectòries professionals, institucionals o empresarials que hagi destacat en el seu conjunt.

tracking