SEGRE

COMERÇ EXPANSIÓ

Wala obrirà dos grans botigues més a Barcelona

Propietat del grup lleidatà Unipreus, busca espais al Barcelonès, Maresme i el Vallès || De cara a l’any que ve

L’establiment Wala de Lleida.

L’establiment Wala de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Wala, la cadena d’articles esportius propietat del grup familiar lleidatà Unipreus, té previst reforçar l’expansió a Catalunya amb dos nous grans establiments a la província de Barcelona. El director general, Jordi Querol, va afirmar ahir que busquen espais a l’entorn de Barcelona, a la zona nord, el Maresme, el Vallès Occidental i l’Oriental i a la Catalunya Central. No va concretar exactament on s’ubicaran les noves botigues ni la dimensió, però sí que va assegurar que la previsió és que estiguin en funcionament l’any que ve.

En l’actualitat, Wala compta amb quatre establiments de roba esportiva a les quatre capitals catalanes (el més gran és el de Barcelona amb 5.000 m²) i el 2018 va facturar 42 milions d’euros, un 0,5 per cent més que a l’exercici anterior. Entre els últims projectes de l’empresa figura el llançament d’una nova marca pròpia, Exklusif, especialitzada en roba esportiva dissenyada a Lleida i fabricada en països del sud-est asiàtic i el Marroc, segons Expansión.

L’empresa ja compta amb establiments de roba esportiva a les quatre capitals catalanes

La primera botiga de l’empresa va ser fundada per Macià Querol el 1940, quan va obrir un comerç d’espardenyes al carrer Cavallers. El 1968 es va inaugurar una segona botiga a l’Eix Comercial i les sabateries Querol es van convertir en un referent per als lleidatans. L’any 1985, la firma es va introduir al mercat de l’equipament esportiu amb una tercera botiga de més de 1.500 metres quadrats al carrer Bisbe Ruano, que va ser traslladat (i ampliada) set anys després a Bisbe Irurita a causa del seu èxit. Aquest establiment va passar a centrar-se en la venda d’articles de calçat.

L’empresa va continuar l’expansió i el 2002 es va inaugurar la botiga Unipreus Esports a la carretera de Saragossa de 2.500 metres quadrats, que després va passar a denominar-se Wala Sports. Tres anys més tard, la firma va apostar per una línia low-cost amb la botiga Prilow del carrer Roger de Llúria, de 2.000 metres quadrats i el 2015 la ubicació històrica de calçats Querol a la capital del Segrià va donar pas a la botiga de moda Smuk.

tracking